Anand skjønner ingenting av Carlsens nøling

- Ikke sikker på hva han var bekymret for.

MØTES IGJEN:  Sjakkspillerne Magnus Carlsen og Viswanathan Anand spilt VM-kamp mot hverandre i fjor - og møtes igjen til ny kamp. Foto: AP Photo/Keystone,Steffen Schmidt
MØTES IGJEN: Sjakkspillerne Magnus Carlsen og Viswanathan Anand spilt VM-kamp mot hverandre i fjor - og møtes igjen til ny kamp. Foto: AP Photo/Keystone,Steffen Schmidt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det vakte oppsikt langt utover Norge da Magnus Carlsen nølte med å undertenge VM-kontrakten med det internasjonale sjakkforbundet før VM-kampene i Sotsji i November.

For Carlsens del var det først og fremst sikkerhetssituasjonen i og rundt Sotsji, men også de åpenbare Putin-linkene i sjakkforbundets ledelse som var problemet.

Carlsen ville utsette kampen og endre spillested. Det ble ikke aktuelt.

- Det er flere forhold som gjør at vi ønsker å utsette kampen. Det er mye usikkerhet rundt den, og det er ingen god løsning å spille i Sotsji i november, sa Carlsens manager, Espen Agdestein, i august.

VM-motstander Vishy Anand skjønte lite av all vraken. I et intervju med den norske journalisten Tarjei Svensen på Chess24 i dag, forteller Anand at han skjønte lite av Carlsens nøling.

- Jeg var ikke sikker på hva det var han var bekymret for. Det var ikke klart for meg, så jeg kan ikke si jeg forstår det. Det var vanskelig å forstå hva det var som var hans bekymringer, andre folks bekymringer, eller andre folks meninger om hans bekymringer og så videre. Det var mye støy og jeg klarte ikke filtrere det så godt, sier Anand blant annet til Chess24.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer