Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Anand trenger å føle et hat mot Magnus

Men Anand ser ikke på Carlsen som en fiende.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

SOTSJI (Dagbladet): Under Bilbao Masters for to måneder siden uttalte Vishy Anand seg om forholdet til Magnus Carlsen. Da sa 44-åringen dette til den spanske journalisten Leontxo Garcia.

«Rivaliseringen mellom oss begynner å dominere forholdet vårt. I sjakkverdenen er han ikke blant vennene mine.

- Ganske normalt På gårsdagens pressekonferanse spurte Dagbladet inderen om hva han legger i uttalelsen.

- Vi omgås ikke sosialt. Jeg mener ikke at vi er fiender. Det er bare andre jeg henger mer med, og det er det samme med Magnus, forklarer Anand.

Spanske Garcia er blant verdens mest kjente og erfarne sjakkreportere. El Pais-journalisten mener det er helt normalt at Anand og Carlsen ikke har noe spesielt vennskapelig forhold.

- Det er ikke i nærheten av å være slik det var mellom Garry Kasparov og Anatoly Karpov. De hatet hverandre. Anand hater ikke Magnus, men han trenger å føle et hat mot Magnus for å motivere seg selv. Derfor behandler han Magnus som en som ikke er vennen hans, forteller Garcia til Dagbladet.

God tone I går var det imidlertid lite som tydet på at det er noe ondt blod mellom de to. Bildene Dagbladets fotograf tok av duoen da de var på vei til pressekonferansen, viser en svært god tone. Hva som var så morsomt, er imidlertid vanskelig å si.

- De pratet nok om noen varianter. De snakker ikke om så mye annet, tror jeg. Jeg vil anta at Magnus bare var blid etter at partiet, sier Carlsen-manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Han vil være på plass i mediesenteret i Sotsji i dag for runde seks av VM. Klokken 13.00 vil Carlsen starte på det første av to strake partier med hvite brikker. Partier som Garcia mener er ekstremt viktige for utfallet av matchen.

- De er helt avgjørende. Hvis Anand klarer å holde de to partiene uavgjort, vil Magnus være i trøbbel. Det vil være et enormt løft for Anands selvtillit noe som vil gjøre det vanskelig for Magnus, sier Garcia, som mener kampen om VM-tittelen er helt åpen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling