- Anand var rystet. Han slapp med skrekken

«Et drømmescenario» for Carlsen.

DOMINERTE: Etter en tøff start, tok Magnus Carlsen over initiativet i åpningspartiet mot Vishy Anand. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DOMINERTE: Etter en tøff start, tok Magnus Carlsen over initiativet i åpningspartiet mot Vishy Anand. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): - For Magnus var dette et drømmescenario. Han presset med sorte brikker i time etter time.

Det sier sjakkekspert Atle Grønn til Dagbladet etter det første VM-partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand. Et parti hvor den regjerende verdensmesteren en stund så ut til å kunne sikre seg en råsterk seier med sorte brikker. I alle fall trodde deler av den norske delegasjonen det.

Trodde på seier For i den norske losjen tihørende spillelokalet, satt «Team Carlsen» og øynet håp om seier da spillerne nærmet seg den første tidskontrollen.

Computeren viste en periode et relativt klart overtak til Carlsen. Det fikk i tillegg sjakkekspertene her i Sotsji til å snakke om en Anand som var ute på dypt vann.

- Men det tenkte ikke Magnus og Vishy, sier Atle Grønn.

Og det har eksperten helt rett i. For på pressekonferansen etter partiet fortalte Carlsen at han ikke så noen klare vinnermuligheter da han satt ved brettet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer