Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anands analyse av partiet fikk Magnus Carlsen til å flire

- Hadde ikke full kontroll.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Det femte partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand endte med remis - noe Carlsen nok er veldig fornøyd med på tanke på at han nå skal spille to strake partier med hvit.

På pressekonferansen i etterkant gikk de to duellantene i sedvanlig stil gjennom partiet i en voldsom fart samtidig som de diskuterte mulige variasjoner og varianter.

- Liten fordel På et tidspunkt trakk Anand fram at de begge så på et dronning-trekk som en mulighet - noe Carlsen tydeligvis kjente seg igjen i da han trakk på smilebåndet og flirte.

- Hvit hadde en liten fordel, men det skal være greit å holde. Det ble ganske komplisert etterhvert, men ingen av oss klarte å finne noen vinnersjanser etter dronningbyttet, sier Carlsen.

Stillingen er uavgjort etter fem partier. En statistikk Carlsen ikke ville vært veldig fornøyd med i en turnering, men i en VM-kamp er det annerledes.

- I en turnering er 50% dårlig, men i en VM-kamp er det desto bedre da jeg bare har én motstander.

- Ikke full kontroll Nordmannen innrømmer at han ikke hadde full kontroll på dagens parti.

- Jeg hadde ikke full kontroll. Det var litt ubehagelig. Det var et ok parti, men jeg fikk ingen fantastisk stilling. Det var solid nok til å ikke tape. Han var godt forberedt på en veldig sjelden variant og skapte problemer for meg. sier han.

- Det er langt bedre å spille remis med svart enn det er med hvit. jeg er optimistisk med tanke på resten av kampen, men det kommer ikke til å bli enkelt.

Dagbladet spurte Vishy Anand om hvordan hans forhold til Magnus Carlsen er om man ser bort fra at de nå møtes i VM-kamp - at han har uttalt at Carlsen «ikke er blant hans sjakkvenner».

- Man er ikke sosiale. Jeg mener ikke at vi er fiender. Det er bare andre jeg henger mer med, og det er det samme med Magnus, sier Anand.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling