Anands analyse av partiet fikk Magnus Carlsen til å flire

- Hadde ikke full kontroll.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Det femte partiet mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand endte med remis - noe Carlsen nok er veldig fornøyd med på tanke på at han nå skal spille to strake partier med hvit.

På pressekonferansen i etterkant gikk de to duellantene i sedvanlig stil gjennom partiet i en voldsom fart samtidig som de diskuterte mulige variasjoner og varianter.

- Liten fordel På et tidspunkt trakk Anand fram at de begge så på et dronning-trekk som en mulighet - noe Carlsen tydeligvis kjente seg igjen i da han trakk på smilebåndet og flirte.

- Hvit hadde en liten fordel, men det skal være greit å holde. Det ble ganske komplisert etterhvert, men ingen av oss klarte å finne noen vinnersjanser etter dronningbyttet, sier Carlsen.

Stillingen er uavgjort etter fem partier. En statistikk Carlsen ikke ville vært veldig fornøyd med i en turnering, men i en VM-kamp er det annerledes.

- I en turnering er 50% dårlig, men i en VM-kamp er det desto bedre da jeg bare har én motstander.

- Ikke full kontroll Nordmannen innrømmer at han ikke hadde full kontroll på dagens parti.

- Jeg hadde ikke full kontroll. Det var litt ubehagelig. Det var et ok parti, men jeg fikk ingen fantastisk stilling. Det var solid nok til å ikke tape. Han var godt forberedt på en veldig sjelden variant og skapte problemer for meg. sier han.

- Det er langt bedre å spille remis med svart enn det er med hvit. jeg er optimistisk med tanke på resten av kampen, men det kommer ikke til å bli enkelt.

Dagbladet spurte Vishy Anand om hvordan hans forhold til Magnus Carlsen er om man ser bort fra at de nå møtes i VM-kamp - at han har uttalt at Carlsen «ikke er blant hans sjakkvenner».

- Man er ikke sosiale. Jeg mener ikke at vi er fiender. Det er bare andre jeg henger mer med, og det er det samme med Magnus, sier Anand.