Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anands kone fryder seg etter Carlsens nederlag

I fjor måtte hele familien lide.

STØTTESPILLER: Viswanathan Anand fikk en opptur i sjakk-VM i går. Det var også en etterlengtet seier for kona Aruna. Foto: AFP PHOTO/Noah SEELAM
STØTTESPILLER: Viswanathan Anand fikk en opptur i sjakk-VM i går. Det var også en etterlengtet seier for kona Aruna. Foto: AFP PHOTO/Noah SEELAM Vis mer

Følg parti fire fra klokka 13.

(Dagbladet): Vishy Anand (44) fikk en etterlengtet opptur mot Magnus Carlsen (23) i sjakk-VM i går. Etter tre partier er stillingen 1,5-1,5.

Seieren gleder inderens nærmeste støttespillere. Sjakkspillerens kone og manager Aruna Anand har ventet lenge på seieren etter nedturen i fjor.

- Vi er tilbake. Et godt parti og vi håper at Vishy spiller den sjakken vi vet han kan, sier kona Aruna ifølge NDTV Sports.

Federer Anand overrasket Carlsen og spilte solid i åpningen av gårsdagens parti. Etter tapet sa Carlsen at han var sjanseløs på seier og var skuffet over egen prestasjon.

Anands seier mot Carlsen kom i duellantenes 13. VM-parti. I Chennai i fjor spilte de ti partier uten at inderen klarte å vinne på hjemmebane.

Tidligere i år sammenlignet Aruna ektemannen med en annen sportsveteran: Tennisstjerna Roger Federer (33).

- Akkurat som Federer, kan du aldri utelukke Anand. Hvis du spør Rafael Nadal eller Novak Djokovic om Federers form, vil de aldri gi deg noe. Det er alltid en sjanse for at den tidligere sveitsiske verdenseneren vil slå tilbake og er umulig å slå, sa Aruna til nettstedet First Post.

- Vondt Etter nedturen i fjor snakket Aruna om en tung tid.

- Det var en veldig vanskelig tid. Det var bunnpunktet i Anands karriere. Jeg har aldri sett Anand lide så mye. Hele familien led fordi vi så at han hadde det så vondt, sa hun.

Aruna og Vishy har en tre år gammel sønn - født i april 2011. Aruna forteller også om en periode der Vishy holdt seg borte fra sjakkbrettet.

- Det var ikke sånn at han snakket mye om kampen. Han innfant seg med at tittelen var tapt allerede mot slutten av selve kampen, men selvsagt var han veldig skuffet over resultatet og prestasjonen sin, sa hun.

Da Dagbladet møtte Vishy Anand i Sotsji rett før VM-starten, snakket han om hvor viktig familien er for ham.

- Familien min har gitt meg styrke. Å tilbringe tid med Akhil (sønnen) er alltid veldig spesielt. Som idrettsmann går jeg glipp av store deler av oppveksten hans, så når jeg først er der, er det som om jeg ikke vil miste et sekund. Jeg tror det hjalp meg tilbake, sa Vishy Anand.

Parti fire i sjakk-VM starter klokka 13.00. Magnus Carlsen spiller med hvite brikker. Vi fulgte parti tre her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling