Anands slue plan. Slik skal han knekke Carlsen

Mener spansk ekspert.

NERVEKRIG:  Den spanske journalisten og sjakkekspert Leontxo Garcia tror Anand vil sette Carsen under maksimalt press det under VMs siste parti.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NERVEKRIG: Den spanske journalisten og sjakkekspert Leontxo Garcia tror Anand vil sette Carsen under maksimalt press det under VMs siste parti. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg dagens parti live i sjakk-studio.

SOTJSI (Dagbladet): Om en liten time starter VMs tiende parti. Vishy Anand fikk i går god tid til å planlegge dagens angrep. Inderen spiller med hvite brikker - og jakter seieren som skyter han inn kampen igjen.

Anand sa til Dagbladet i går at selvtilliten er god. Og nå mener den spanske journalisten Leonixa Garcia at inderens selvtillit er så høy at han kommer til å gjennomføre en slu plan i VMs siste tre partier:

Gå for remis i de to siste og sette Carlsen under maksimalt press i et avgjørende parti.

- Det er en krig hvor Anand vil gjøre Carlsens nervøs.  Det kan hende at han tror han er overlegen Magnus når det gjelder å holde nervene under kontroll.  Han er mer rutinert, sier Garcia til Dagbladet.

I går mente Carcia at Anand måtte ta store sjanser, og var for feig. Nå har han slått seg til ro med at det hele er en del av en større plan.

- Hvis det er sånn at Anand vil ha spenningsnivået til topp, ønsker han å spille remis i dag og i morgen og vinne det siste partiet med hvite brikker, sier den spanske journalisten,tenker seg godt om og legger til: - Det er risikabelt, det logiske ville være å ta store sjanser i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer