Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anands slue plan. Slik skal han knekke Carlsen

Mener spansk ekspert.

 NERVEKRIG:  Den spanske journalisten og sjakkekspert Leontxo Garcia tror Anand vil sette Carsen under maksimalt press det under VMs siste parti.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NERVEKRIG: Den spanske journalisten og sjakkekspert Leontxo Garcia tror Anand vil sette Carsen under maksimalt press det under VMs siste parti. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

• Følg dagens parti live i sjakk-studio.

SOTJSI (Dagbladet): Om en liten time starter VMs tiende parti. Vishy Anand fikk i går god tid til å planlegge dagens angrep. Inderen spiller med hvite brikker - og jakter seieren som skyter han inn kampen igjen.

Anand sa til Dagbladet i går at selvtilliten er god. Og nå mener den spanske journalisten Leonixa Garcia at inderens selvtillit er så høy at han kommer til å gjennomføre en slu plan i VMs siste tre partier:

Gå for remis i de to siste og sette Carlsen under maksimalt press i et avgjørende parti.

- Det er en krig hvor Anand vil gjøre Carlsens nervøs.  Det kan hende at han tror han er overlegen Magnus når det gjelder å holde nervene under kontroll.  Han er mer rutinert, sier Garcia til Dagbladet.

I går mente Carcia at Anand måtte ta store sjanser, og var for feig. Nå har han slått seg til ro med at det hele er en del av en større plan.

- Hvis det er sånn at Anand vil ha spenningsnivået til topp, ønsker han å spille remis i dag og i morgen og vinne det siste partiet med hvite brikker, sier den spanske journalisten,tenker seg godt om og legger til:
 
- Det er risikabelt, det logiske ville være å ta store sjanser i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling