Anands svar fikk hele pressekonferansen til å bryte ut i applaus

Tok tapet med fatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter elleve partier med knallhard kamp mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand, var det omsider over etter at nordmannen trakk det lengste strået i dag.

Inderen hadde lenge et overtak, men etter at han i det 26. trekket ofret tårnet sitt på dronningfløyen, gikk det bratt nedover.

- Jeg kan ikke si hvorfor jeg plutselig gikk for det offeret. Jeg så ingne store muligheter for hvit. Det var et dårlig sjansespill, og jeg ble straffet. Det var en anstrengt stilling. Etter b5 hadde jeg flere muligheter, sa Anand.Han ble også spurt om hvordan han ville sammenligne årets VM-kamp med med den som i fjor gikk i Chennai.

- Jeg var fornøyd med en rekke ting. Jeg var langt bedre med hvit enn jeg var i fjor. Med svart virket det ikke så bra. Det var en tøff kamp, men jeg må bare innrømme at han er sterkere enn meg.

Etter å ha tapt to strake kamper kom det også spørsmål om han nå aktet å gi seg med sjakk på toppnivå. På det hadde han et klinkende klart svar.

- Nei, sa inderen, og fikk spontan applaus fra hele salen.Han rakk også å komme med noen varme ord om sin motstander og rival fra Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer