Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anands svar fikk hele pressekonferansen til å bryte ut i applaus

Tok tapet med fatning.

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter elleve partier med knallhard kamp mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand, var det omsider over etter at nordmannen trakk det lengste strået i dag.

Inderen hadde lenge et overtak, men etter at han i det 26. trekket ofret tårnet sitt på dronningfløyen, gikk det bratt nedover.

- Jeg kan ikke si hvorfor jeg plutselig gikk for det offeret. Jeg så ingne store muligheter for hvit. Det var et dårlig sjansespill, og jeg ble straffet. Det var en anstrengt stilling. Etter b5 hadde jeg flere muligheter, sa Anand.

Han ble også spurt om hvordan han ville sammenligne årets VM-kamp med med den som i fjor gikk i Chennai.

- Jeg var fornøyd med en rekke ting. Jeg var langt bedre med hvit enn jeg var i fjor. Med svart virket det ikke så bra. Det var en tøff kamp, men jeg må bare innrømme at han er sterkere enn meg.

Etter å ha tapt to strake kamper kom det også spørsmål om han nå aktet å gi seg med sjakk på toppnivå. På det hadde han et klinkende klart svar.

- Nei, sa inderen, og fikk spontan applaus fra hele salen.

Han rakk også å komme med noen varme ord om sin motstander og rival fra Norge.

- Han er veldig sterk. Jeg må innrømme at han spilte bedre enn meg. Nervene mine var de første som slo sprekker. Han holdt nervene sine i sjakk, og er mer stabil, sa Anand.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling