Anbefaler ikke å bruke Bislett

Fotballforbundet godkjenner toaletter og banen på Bislett. Manglende ryggstøtter på tribunen og avstanden mellom innbytterbenkene er det verre med. Lyn lar seg slett ikke skremme.

Lyn fikk i går svar fra Fotballforbundet (NFF) på sin skriftlige søknad om å spille på Bislett. NFF lister opp en rekke krav til utbedringer, og anbefaler ikke Lyn å spille på det falleferdige anlegget.

- Vi oppfatter ikke dette som et avslag på søknaden, og vi er ikke skremt av lista. Vi går fortsatt for Bislett og jobber for det, sier Lyn-direktør Christian Berg.

Sammen med klubbeier Atle Brynestad skal administrasjonen nå bruke helga til å vurdere de ulike kravene for å vurdere hva som kan rettes opp i løpet av kort tid, og hva de vil søke om dispensasjon fra.

- Mange av kravene har vi forståelse for, men noen av kravene mener vi er overraskende, sier Berg.

Redd for ryggene

Berg ramser opp noen av punktene NFF ber Lyn om å fikse:Manglende videoovervåking av tribunene.Dårlige forhold for pressen.For små garderober.For små innbytterbenker, og for liten avstand mellom benkene.For dårlige ryggstøtter på tribunen (på hovedtribunen er det ikke ryggstøtter).Salg av pølser og brus fra mobile salgsboder på indre bane.

- Vi har mer forståelse for sikkerhetskrav som manglende videoovervåking enn garderobestørrelse, innbytterbenker og ryggstøtter, sier Berg.

Fornøyd med banen

Ved første øyekast mener Berg at ingen av kravene er umulig å innfri.

- Ikke umulig, men vi vet ikke hvor omfattende kravene er ennå og vet ikke hvor raskt vi kan ordne opp. Vi får se hva vi kan søke om dispensasjon for. Tross alt har det blitt spilt fotball på Bislett før, sier Berg til Dagbladet.

Selve spilleforholdene har Fotballforbundet ingenting å utsette på.

- NFF er fornøyde med størrelsen på banen, og de mener at kvaliteten på banen er tilfredsstillende, sier Berg.

Hva Lyn-spillerne måtte mene om dette, er ganske sikkert en annen sak.

- Vi snakker med spillerne via Teitur Thordarson, og han er positiv til dette, sier Berg.

- Hva med toalettene på Bislett?

- Det må gjøres utbedringer på handikaptoalettene før 2004, men for i år er disse godkjent.

NFF har også krav til at det monteres såkalte bølgebrytere på tribunen.

- Vi skal ha møte med Friluftsetaten i Oslo kommune i morgen om dette, sier Berg.

Han regner med at Lyn gir tilbakemelding til NFF over helga.

DÅRLIGE RYGGSTØTTER: Ett av ankepunktene til Fotballforbundet er at det er for dårlige ryggstøtter på tribunen på Bislett. På hoved-tribunen finnes de ikke.