Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anbefaler Serbia-kamp uten publikum

Folkehelseinstituttets dom.

ANBEFALER NULL PUBLIKUM: Til oppgjøret mot Serbia på Ullevaal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ANBEFALER NULL PUBLIKUM: Til oppgjøret mot Serbia på Ullevaal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Tidligere i dag anbefalte Folkehelseinstituttet (FHI) å avlyse eller utsette alle arrangementer med mer enn 500 deltakere i Norge i tida framover.

Det betyr blant annet at Norges skjebnekamp mot Serbia 26.mars kan bli rammet. I potten ligger en play off-finale mot Skottland eller Israel. Vinneren av den kampen får en EM-billett.

FHIs anbefaling

På en pressekonferanse klokka 18.00 i dag fortalte direktør i FHI,Bjørn Guldvog, at de nye anbefalingene nok betyr at kampen går uten publikum.

Hensikten er å begrense spredning av coronaviruset, og til landskampen på Ullevaal er det solgt drøye 27 000 billetter.

- Når det gjelder landskampen er jeg redd dette betyr, for meg som for mange andre som har stor glede av fotball, at vi anbefaler at den ikke gjennomføres med publikum på Ullevaal om 14 dager, sier helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NTB.

TOMME TRIBUNER: Serie A kampene i Italia spilles for tomme tribuner grunnet coronaviruset, og da kunne ikke den portugisiske stjerna, Cristiano Ronaldo, dy seg for en liten spøk. Video: Strive / Rødt Kort. Vis mer

NFF usikre

Dagbladet var i kontakt med NFF etter at nyheten kom, og da svarte kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Anderssen at de nå kommer til å opprette dialog med de aktuelle så fort som mulig:

- Vi forholder oss til de rådene som helsemyndighetene gir. Vi må ha tid for å se hva dette betyr. Vi er usikre nå. Dette er et arrangement som vi ikke eier. Det er UEFA som arrangerer, og det er et tett kampprogram. Vi må forholde oss til UEFA, og kommer til å opprette dialog med kommuneoverlegen i Oslo så fort som mulig, sa Anderssen til Dagbladet.

Tidligere i dag la fotballforbundet fram en rekke tiltak for å kunne gjennomføre landskampen med publikum på Ullevaal.

Hele Norges coronakart