ØNSKET IKKE MARTIN: Tidligere Real Madrid-manager Carlo Ancelotti ønsket ikke Martin Ødegaard, fordi han var sikker på at han ikke ville bruke nordmannen i løpet av sin tid i klubben. Foto: EFE / NTB scanpix
ØNSKET IKKE MARTIN: Tidligere Real Madrid-manager Carlo Ancelotti ønsket ikke Martin Ødegaard, fordi han var sikker på at han ikke ville bruke nordmannen i løpet av sin tid i klubben. Foto: EFE / NTB scanpixVis mer

Ancelotti: - Jeg var ikke interessert i signeringen av Ødegaard. Men det var bortkastet å kjempe imot

Carlo Ancelotti var Real Madrids manager da Martin Ødegaard ble hentet til klubben. Det var imot hans ønske.

(Dagbladet): Da Martin Ødegaard ble byttet inn for Cristiano Ronaldo og fikk sin Real Madrid-debut 23. mai i fjor, var det Carlo Ancelotti som var klubbens manager og gjorde det historiske og minneverdige byttet.

Men italieneren, som var ferdig i Real Madrid to dager senere, hadde ikke noe ønske om å satse på stortalentet. Ancelotti ville ikke hente nordmannen til Madrid. Det avslører 57-åringen i boka «Quiet Leadership», skriver NRK.

- Jeg brydde meg ikke om Ødegaard kom eller ikke, for jeg visste at han ikke kom til å spille for meg, skriver Ancelotti i boka si.

STJERNESPEKKET: Martin Ødegaard spilte treningskampen mot Vålerenga sammen med stjernene Luka Modric og Gareth Bale, som herjer i EM, forrige sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
STJERNESPEKKET: Martin Ødegaard spilte treningskampen mot Vålerenga sammen med stjernene Luka Modric og Gareth Bale, som herjer i EM, forrige sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Han er rekruttert for framtiden for andre managere enn meg selv. Det er bortkastet å kjempe imot presidenten. Du må bare akseptere det. Hvis presidenten bestemmer seg for å kjøpe nordmannen for å spille tre kamper for A-laget som et PR-stunt, må jeg bare finne meg i det, fortsetter han ifølge NRK.

Ancelottis Ødegaard-spådom

At Ancelotti vier plass til en 17 år gammel nordmann i boka, er oppsiktsvekkende nok i seg selv. Den egoistiske tankegangen som Ancelotti forfekter, representerer også et potensielt problem for Ødegaard:

Selv om Ancelotti er tydelig på at nordmannens talent er enormt, ville han ikke gi ham sjansen for å avle fram en klassespiller til framtidige Real Madrid-managere. Heller ikke arvtaker Rafael Benítez ønsket å benytte Ødegaard på A-laget.

Det fikk spanjolen kritikk for av klubbpresident Florentino Pérez, som ble irritert på Benítez da Ødegaard ikke fikk sjansen mot Malmö.

Selv betviler ikke Ancelotti midtbaneelegantens talent. I boka gir han Ødegaard følgende framtidsattest:

BOK: I Carlo Ancelottis bok «Quiet Leadership» blir blant annet Martin Ødegaard omtalt. Foto: Nils Jorgensen / i-Images.
BOK: I Carlo Ancelottis bok «Quiet Leadership» blir blant annet Martin Ødegaard omtalt. Foto: Nils Jorgensen / i-Images. Vis mer

- Han kan bli den beste fotballspilleren i verden etter min tid i Real Madrid, men jeg var ikke interessert i signeringen av Ødegaard, ettersom det ikke var viktig for min jobb, skriver Ancelotti.

- Det største talentet i Real Madrid

Der de midlertidige managerne ikke ønsker å dyrke Ødegaard, får i hvert fall nordmannen støtte fra Real Madrids klubbpresident. Det er essensielt for den langsiktige planen om å gjøre nordmannen til en så god fotballspiller som mulig i en klubb med store utskiftninger på managersiden.

- Pérez anser Ødegaard som det største talentet i Real Madrid. Han har veldig stor tro på ham og ble irritert på Rafael Benítez da Ødegaard ikke fikk sjansen mot Malmö, sa Petter Veland, ekspert på spansk fotball, til Dagbladet forrige måned.

- Grunnen til at han ikke har fått flere sjanser for Real Madrid, er at klubben har kjempet om gull i serien og Champions League helt til målstreken. Det har ikke vært noen betydningsløse kamper, uten risiko, som da Martin fikk sjansen i fjor. Han var med i troppen mot Levante, men kom aldri innpå, minner Veland om.

Om ødegaard:Real Madrids trener, Carlo Ancelotti, svarte i fjor på planen for Martin Ødegaard, og om hvor mye spille tid han ville få. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Ajax bedre kortsiktig. Real Madrid bedre langsiktig

Konkurransen i Real Madrid er knalltøff, trolig tøffere enn noen annen plass. Real Madrid vant tross alt Champions League forrige måned. Ødegaard spiller i det som kan kalle seg verdens beste klubb.

Flere mener nordmannen ikke burde ha valgt en så stor klubb, men i stedet gått til en mellomstasjon som Ajax i nederlandsk fotball og utviklet seg der. Det er ikke Veland enig i.

- Jeg er fortsatt uenig med dem som mener Ødegaard burde ha gått til Ajax i stedet. Kanskje hadde han hatt 50 kamper der nå og spilt i Champions League og vært bedre som 17-åring.

- Men jeg tror han vil bli bedre som 22-åring gjennom skolen i Real Madrid. Det er mye viktigere. Det er det langsiktige perspektivet som er viktig, og det er det Real Madrid tenker: De vil utvikle Ødegaard til å spille for Real Madrids stjernegalleri på sikt, sier Veland.

Real Madrid ønsker etter rapportene å låne ut Ødegaard den kommende sesongen. Blant annet skal tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers være klar til å gjøre et nytt forsøk på å hente nordmannen.