Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ancelotti er ferdig i Chelsea

- Det var på tide, sier styremedlem i supporterklubben.

SPARKEN: Chelsea-manager Carlo Ancelotti tapte mot Everton i årets siste serierunde. Nå er han ferdig i klubben. Foto: AP Photo/Tim Hales
SPARKEN: Chelsea-manager Carlo Ancelotti tapte mot Everton i årets siste serierunde. Nå er han ferdig i klubben. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

(Dagbladet:) Carlo Ancelotti er ferdig som Chelsea-manager. Det melder klubben på sine hjemmesider i kveld.

Det har lenge vært spekulert i om Ancelotti har vært på vei bort fra Stamford Bridge. Etter blant annet dårlige resultater i Champions League, der Chelsea røk ut i kvartfinalen mot Manchester United.

Chelsea endte på andreplass i Premier League, og tapte 1-0 mot Everton søndag ettermiddag. Få timer etter kampslutt bekreftet klubben at italieneren er ferdig i klubben.

- Sesongen har ikke svart til forventningene, skriver klubben.

- Fornøyd Vidar Helseth er styremedlem i Chelseas norske supporterklubb. Han mener det var på tide at Ancelotti fikk fyken.

- Personlig er jeg veldig fornøyd med avgjørelsen. Spillerne har manglet motivasjon i år, og det var på tide at klubben tok grep, sier Helseth.

Carlo Ancelotti ble ansatt sommeren 2009, og tok Chelsea til en historisk Double-seier i sin første sesong. Klubben vant både Premier League og FA cupen, men Helseth mener likevel de gjør rett i å finne en ny manager.

SISTE DAG PÅ JOBBEN: Carlo Ancelotti og Chelsea tapte 1-0 mot Everton søndag. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
SISTE DAG PÅ JOBBEN: Carlo Ancelotti og Chelsea tapte 1-0 mot Everton søndag. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

- Ancelotti har etter min mening gjort mange rare ting. Nå trenger vi en som tar tak i klubben, og ikke hviler seg på overbetalte primadonnaer, sier Helseth, og trekker sammenligninger til Manchester United og Alex Ferguson.

- Vi trenger en Ferguson-type som trekker i trådene.

Hvem som bør overta vil Helseth ikke svare på.

- Jeg vil ikke nevne navn. Guus Hiddink er kanskje en av kandidatene, men utover det så vet jeg ikke, sier han.

Supporterleder Even Strete sier følgende om saken.

- Det er delte meninger blant fansen, og spesielt etter de tre siste kampene kan dette fremstå som en OK avgjørelse. Om klubben har en ny manager klar allerede, er det isåfall svært spennende, sier Even Strete til supporterklubbens hjemmeside.

Aktuell for West Ham? Ancelotti som inntil det siste håpet å få bli i Chelsea, og har ikke lagt skjul på at han ønsket å bli værende i England.

I FJOR: Chelsea feirer etter en fantastisk sesong. Foto: AFP PHOTO/Leon Neal
I FJOR: Chelsea feirer etter en fantastisk sesong. Foto: AFP PHOTO/Leon Neal Vis mer

- Jeg må vente og se hva som skjer. Men nå som sesongen er over kan klubben bedømme jobben jeg har gjort, sa han til Sky Sports rett før han selv fikk beskjeden.

Tidligere i dag ble det spekulert i om West Ham kan bli hans neste arbeidsgiver.

- Atmosfæren er fantastisk også i Championship (nivå 2). Det spiller ingen rolle om du styrer et topplag eller et mindre lag. For meg er det viktig å arbeide, sier Ancelotti ifølge Sky Sports.

Dette skriver klubben selv i en pressemelding:

«Chelsea kan bekrefte at Carlo Ancelotti har skilte lag med klubben i dag (søndag 22. mai). Eieren og styret ønsker å takke Carlo for sin innsats og prestasjoner siden han tok over som manager i 2009, som vant the Double for første gang i klubbens historie. Denne sesongen har ikke svart til forventningene og klubben føler tiden er inne for å gjøre denne endringen foran neste sesongs forberedelser. Carlo vil alltid være velkommen på Stamford Bridge. Chelseas langsiktige mål og ambisjoner forblir uendret og vi vil nå konsentrere oss om å finne en ny manager.»

I ÅR: Ashely Cole, Petr Cech John Terry og Michael Essien depper. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
I ÅR: Ashely Cole, Petr Cech John Terry og Michael Essien depper. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media