VENTER PÅ DEBUTEN:  Martin Ødegaard siste mulighet til å få en A-lagsdebut for Real Madrid er lørdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VENTER PÅ DEBUTEN: Martin Ødegaard siste mulighet til å få en A-lagsdebut for Real Madrid er lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

- Ancelotti er ikke kjent for å gi unggutter noe gratis

Tror Ødegaard må vente på debuten.

(Dagbladet): Lørdag avsluttes La Liga med den siste serierunden. Etter at Barcelona slo Atlético Madrid på bortebane forrige helg er det allerede klart at Lionel Messi & co. er seriemestere.

Det er også klart at Real Madrid blir nummer to. Det har fått i gang spekulasjonene om at Martin Ødegaard kan få sin A-lagsdebut lørdag.

Tidligere i uken var Dagbladet i kontakt med Ruben Jiménez, som skriver for Marca. Han tror Ødegaard vil få sin debut lørdag. C More-kommentator Petter Veland mener sjansene for at Ødegaard er i kamptroppen er store, men han er usikker på om 16-åringen får prøve seg.

Lettere under Mourinho Goal.com-journalisten Alberto Pinero tror på sin side at det ikke blir noen norsk debutant på Santiago Bernabeu lørdag kveld.

- Det er vanskelig å si om Ødegaard får debuten mot Getafe. Han har trent med førstelaget hele uka og Ancelotti trenger en ekstra spiller på lørdag. På den andre siden er jeg sikker på at Ancelotti vil vinne mot Getafe, og det betyr at han vil bruke de beste spillerne sine, sier journalisten som er Madrid-korrespondent for fotballsiden.

- Hvordan ser du på muligheten for at Ødegaard blir tatt ut i troppen og får debuten på tampen av kampen?

- Ancelotti er ikke kjent for å gi unngutter noe gratis. Det har nesten ikke vært noen unge debutanter i løpet av de to siste årene. Det er ikke sånn som det var under José Mourinho. Han ga 20 unggutter debutene sine ved å gi dem fem-seks minutter hver, opplyser Pinero.

Fikk ikke spille sist Fredag offentliggjøres Real Madrids kamptropp. Er Martin Ødegaard et av navnene Ancelotti presenterer, vil det være andre gang i år Ødegaard er med i troppen.

Forrige gang var 29. april, da hovedstadklubben skulle møte Almeria. Med fem minutter igjen sørget Alvaro Arbeloa for en 3-0-ledelse, men Ødegaard fikk likevel ikke slippe til.

- Så husker vi jo også hvordan Ancelotti valgte å bruke Nacho selv om han hadde Ødegaard på benken mot Almeria, sier Pinero.

- At Ancelotti ønsker å vinne kampen mot Getafe kan innebære at han heller vil gi spillere som Jesé Rodriguez, Lucas Silva, Nacho Fernández og Asier Illarramendi muligheten til å komme inn fra benken.