<strong>FIKK SPARKEN:</strong> Bayern München-manager Carlo Ancelotti. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Bayern München-manager Carlo Ancelotti. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB Scanpix Vis mer

Krisemøte om Carlo Ancelotti

Ancelotti ferdig som manager i Bayern

Carlo Ancelotti har fått sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): SISTE: Bayern München bekrefter på sine hjemmesider at manager Carlo Ancelotti har fått sparken.

«Det laget har levert siden starten av sesongen har ikke møtt forventningene vi hadde til dem. Kampen i Paris viste tydelig at det måtte få konsekvenser», heter det blant annet i pressemeldingen.

- Jeg vil takke Carlo for samarbeidet og jeg liker ikke denne utviklingen. Carlo er min venn og det vil han fortsette å være, men vi må ta en profesjonell avgjørelse på vegne av FC Bayern, sier styreleder Karl-Heinz Rummenigge i en uttalelse.

Trenerne Davide Ancelotti, Giovanni Mauri, Francesco Mauri og Mino Fulco slår følge med Ancelotti.

Holdt krisemøte

Det var tyske Bild som tidligere i dag skrev at ledelsen i Bayern München ville holde krisemøte i ettermiddag, etter gårsdagens 0-3-tap i Champions League mot Paris Saint-Germain.

Temaet var manager Carlo Ancelotti (58), som tok over jobben som manager i den tyske storklubben etter at Pep Guardiola dro til Manchester City.

Ifølge statistikkbyrået Gracenote har det ikke tidligere skjedd at en Bayern München-manager har fått sparken så tidlig i sesongen.

DOKUMENTAR: Filmen forteller den utrolige historien om Neymars reise fra gatene i Praia Grande til å bli en av superstjernene på Barcelona. Video: FourFourTwo Vis mer

Bayern München bekrefter at assistenttrener Willy Sagnol vil ta over jobben midlertidig. Hans første oppgave blir søndagens kamp mot Hertha Berlin.

Ligger på tredjeplass

Ancelotti vant hjemlig liga med Bayern forrige sesong, men maktet ikke å ta klubben lenger enn til kvartfinalen i Champions League, hvor det ble exit mot gamleklubben Real Madrid.

Også i hjemlig cup ble det exit, da klubben tapte mot Borussia Dortmund i semifinalen.

Denne sesongen ligger Bayern på en foreløpig tredjeplass i Bundesliga, bak Borussia Dortmund og Hoffenheim.

Styreleder Karl-Heinz Rummenigge (62) og sportsdirektør Hasan Salihamidzic (40) ønsket ikke å kommentere framtiden til Ancelotti etter kampen i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer