Ancelotti forstår hvorfor Pirlo ble vraket til Italias EM-tropp

- Tipper at Conte ønsker å spille med høy intensitet.

Carlo Ancelotti forstår hvorfor Italias landslagssjef Antonio Conte valgte ikke å ta med Andrea Pirlo til Frankrike-EM.

Italia må klare seg uten både Marco Verratti og Claudio Marchisio i sommerens EM, men likevel blir 37 år gamle Pirlo værende hjemme. Midtbanespilleren har vært sentral på det italienske landslaget i mange år, men har ikke hatt noen god sesong i sitt første år i New York City.

I sin spalte i britiske Telegraph skriver Carlo Ancelotti, som tar over Bayern München denne sommeren, at han forstår Contes beslutning.

- Det italienske laget må finne et system som passer dem, for Antonio Conte har ikke mange stjerner, og han har allerede mistet Verratti og Marchisio med skader. Nøkkelen til suksess vil være å finne den riktige taktikken. Laget har sterk defensiv struktur med Juventus-spillerne, skriver italieneren, som var i Milan sammen med Pirlo fra 2001 til 2009.

- Jeg tipper at Conte ønsker å spille med høy intensitet, og at det er grunnen til at han valgte ikke å ta med Andrea Pirlo. Jeg elsker åpenbart Pirlo som spiller, han har litt av et talent. Men når han spiller for New York City i MLS betyr det at han har vendt seg til en annen rytme, fortsetter Ancelotti.

- Han er 37 år nå, og dersom treneren ønsker å spille med høyt press er ikke Pirlo et åpenbart valg. Uansett, Pirlo ser åpninger på banen på under ett sekund som andre spillere kunne brukt et helt liv på å oppdage.

(NTB)

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.