TO BAK FERGIE: Carlo Ancelottis Chelsea har bare scoret to mål færre enn det som er rekorden til sir Alex Fergusons Manchester United. Foto: GLYN KIRK/AFP
TO BAK FERGIE: Carlo Ancelottis Chelsea har bare scoret to mål færre enn det som er rekorden til sir Alex Fergusons Manchester United. Foto: GLYN KIRK/AFPVis mer

Ancelotti kan ta sir Alex-rekord

Og han knuser uansett Mourinho.

|||• Direkte klokka 17: Følg sisterunden i fotballstudio

(Dagbladet): Det er ganske stor forskjell på Jose Mourinhos Chelsea og det laget Carlo Ancelotti nå er i ferd med å føre til seriegull på Stamford Bridge.

Mourinhos menn var en trygg og solid seiersmaskin.

Ancelottis spillere er så kåte på mål at de nå kan sette nå scoringsrekord i Premier League.

Vil bare vinneDersom Chelsea scorer tre mot Wigan i ettermiddag - noe som slettes ikke er utenkelig - vil de ta den nåværende rekorden til Manchester United (97 mål), fra 2000-sesongen. Chelsea står med 95 scoringer etter 37 serierunder.

Dermed er faktisk også 100 mål innen rekkevidde.

Skulle de klar det, blir Chelsea det første laget som bikker 100 scoringer siden Tottenham puttet 111 i daværende 1. divisjon i 1963-sesongen, skriver The Independent. ??Ifølge Wikipedia er det derimot Aston Villa som har sørget for tidenes målfest i toppdivisjonen. De lagde 128 mål i 1930/31.??

Ancelotti samler derimot ikke på scoringsrekorder, han er ansatt for å sanke pokaler.

- Målet vårt er å vinne. Det vil være en tragedie om vi taper denne kampen etter ti måneder med god jobbing, sier han ifølge Press Association.

Knuser MourinhoDa Mourinho ledet Chelsea til seriegull i 2005 slapp klubben inn bare 15 mål i serien - ny rekord, som står fortsatt. Portugiserens mannskap var pottetette bakover, men scoret heller ikke så mye som dagens blåtrøyer i motsatt ende.

Chelseas målforskjell under Mourinho:
2005: 75-15
2006: 72-22
2007: 64-24

Så langt denne sesongen ser det slik ut:
2010: 95-32

Det vil være overraskende om ikke denne sesongen krones med seriegull i ettermiddag, for Wigan har ikke annet enn ære å spille for. Og Chelsea har også en Premier League-historikk på sin side, ifølge The Guardian.

Siden seriesystemet ble lagt om har alle lag som har toppet før siste runde blitt seriemestere.

ULIKE: José Mourinhos Chelsea handlet om å tette igjen bak. Carlo Ancelottis Chelsea pøser inn mål framover. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP
ULIKE: José Mourinhos Chelsea handlet om å tette igjen bak. Carlo Ancelottis Chelsea pøser inn mål framover. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP Vis mer