SENDTE TERRY I DUSJEN: Dommer Phil Dowd ga John Terry to gule kort i London-derbyet mot Tottenham på lørdag. Foto: AFP
SENDTE TERRY I DUSJEN: Dommer Phil Dowd ga John Terry to gule kort i London-derbyet mot Tottenham på lørdag. Foto: AFPVis mer

Ancelotti mener Terry mistet kontrollen

Sier også folk er for Terry-kritiske nå.

|||(Dagbladet): John Terry pådro seg to gule kort i lørdagens kamp mot Tottenham, og ble sendt i dusjen av dommeren.

Jakten på Tottenhams ledelse ble brått tyngre for Chelsea, og reduseringen til Frank Lampard ble bare et trøstemål i 2-1-tapet.

Chelsea har fortsatt et lite overtak på Manchester United i gullkampen (ett poeng), men de kjenner nå pusten fra de røde i nakken. Manager Carlo Ancelotti ønsker ikke å kritisere kaptein Terry for utvisningen.

Stort press- Jeg har selv vært spiller og noen ganger mister du kontrollen. Det kan skje med alle, sier italieneren til klubbens hjemmeside.

De siste månedene har det vært et stort utenomsportslig fokus på den tidligere landslagskapteinen. Utroskapet med eks-dama til tidligere lagkamerat Wayne Bridge har tapetsert de engelske avisstativene og nylig ble det også kjent at faren hans er tiltalt for kokainsalg.

Likevel har han stort sett klart å holde hodet kaldt på banen.

GULT NUMMER 1: John Terry takler Roman Pavljutsjenko. Foto: AFP
GULT NUMMER 1: John Terry takler Roman Pavljutsjenko. Foto: AFP Vis mer

- John Terry er under et stort press nå, men det er alle spillerne våre. Han er kaptein og involvert i denne spennende gullstriden, det er ikke noe spesielt ved det. Du spiller under press mot slutten av en Premier League-sesong, sier Ancelotti.

- Fantastisk sesongManageren mener Terry-fokuset har vært for stort den siste tida - og han synes lupa i for stor grad er rettet mot midtstopperen.

- Folk ser for mye på prestasjonene hans nå. Kanskje har han hatt litt problemer og ikke spilt så bra og kanskje hadde han en slik dag på lørdag. Men du må se på hele sesongen hans, og den har vært fantastisk, sier Ancelotti.

Før kampen på White Hart Lane fikk Chelsea-gutta beskjed om at United sikret seieren mot City på overtid i Manchester-derbyet. Slik har vi sett United avgjøre kamper mot slutten av sesongen tidligere - og seriemestere avgjør ofte kamper på den måten når det nærmer seg sommerferie.

- Vi var skuffet over det, men skulle selv spille en viktig kamp og lot ikke det ødelegge forberedelsene våre, sier Ancelotti.

GULT NUMMER 2: Chelsea-kapteinen sender Gareth Bale på en luftetur. Foto: AFP
GULT NUMMER 2: Chelsea-kapteinen sender Gareth Bale på en luftetur. Foto: AFP Vis mer