Ancelotti til Real Madrid - Blanc til PSG

Lite overraskende trenerbytter i Sør-Europa.

 ENDELIG KLAR:  Paris Saint-Germains trener Carlo Ancelotti har lenge ytret et ønske om å få gå til Real Madrid. Nå er det klart at han har signert en treårs-avtale med den spanske klubben.  REUTERS / Charles Platiau / NTB Scanpix
ENDELIG KLAR: Paris Saint-Germains trener Carlo Ancelotti har lenge ytret et ønske om å få gå til Real Madrid. Nå er det klart at han har signert en treårs-avtale med den spanske klubben. REUTERS / Charles Platiau / NTB ScanpixVis mer

Det gikk som de fleste trodde. Carlo Ancelotti blir ny trener i Real Madrid, og Laurent Blanc overtar Ancelottis jobb som trener i Paris Saint Germain.

Ancelotti har skrevet under en treårskontrakt.

54-åringen blir presentert som Real Madrids nye trener onsdag. Han etterfølger José Mourinho, som sluttet etter sesongen for å bli Chelsea-manager for annen gang i karrieren.

- Han er kjent med presset som følger med å trene store klubber, og han er en garantist for vårt eksisterende prosjekt, skrev Real Madrid på sin hjemmeside. I tillegg til PSG har Ancelotti også vært trener for Juventus, Milan og Chelsea.

Han vant mesterligaen med Milan i 2003 og 2007.

35 millioner Ancelotti har vært koblet til Real Madrid i flere måneder. Spekulasjonene startet lenge før siste sesong var over. Avtalen med Real Madrid ble kun holdt «hemmelig» til PSG hadde en erstatter på plass.

Real Madrid skal betale rundt 35 millioner norske kroner for Ancelotti, som opprinnelig hadde kontrakt med PSG i ytterligere én sesong.

Laurent Blancs navn dukket opp i forbindelse med PSG for bare noen dager siden.

Han har skrevet under en kontrakt på to år.

Blanc ga seg som fransk landslagssjef etter at laget røk ut av kvartfinalen under EM-sluttspillet i 2012. I 2009 ledet 47-åringen Bordeaux til seriegull. Som spiller vant Blanc både VM- og EM-gull med Frankrike.

(NTB)


 NY SJEF:  Den tidligere franske landslagssjefen, Laurent Blanc, blir ny trener i PSG. Foto: EPA / SERGEY DOLZHENKO / NTB Scanpix
NY SJEF: Den tidligere franske landslagssjefen, Laurent Blanc, blir ny trener i PSG. Foto: EPA / SERGEY DOLZHENKO / NTB Scanpix Vis mer