BLE SPURT: Carlo Ancelotti forteller at han allerede hadde lovet seg bort til Real Madrid da Alex Ferguson tok kontakt. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
BLE SPURT: Carlo Ancelotti forteller at han allerede hadde lovet seg bort til Real Madrid da Alex Ferguson tok kontakt. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB ScanpixVis mer

Ancelotti ville ta over United etter Ferguson: - De var for seint ute

Italieneren hevder Alex Ferguson tok kontakt med ham.

(FourFourTwo): The Red Devils forbereder seg på å starte et liv med den tidligere Chelsea- og Real Madrid-manageren José Mourinho etter to år med Louis van Gaal ved roret. Tiden med van Gaal endte med en FA-cup-tittel på bekostning av Crystal Palace.

Trofeet var det første siden Alex Ferguson la opp etter å ha ledet klubben i 27 sesonger og til 13 ligatitler. Fergusons etterfølger David Moyes fikk bare ti måneder i jobben før han fikk sparken.

Og Carlo Ancelotti, som skal ta over Bayern München denne sommeren, innrømmer at Ferguson tok kontakt med ham for å forhøre seg om han ville bli hans etterfølger - og sier at han ville vært interessert om ikke det var for at Real Madrid tok kontakt først.

I et eksklusivt intervju i juliutgaven av FourFourTwo sier Ancelotti:

- Etter at han (Alex Ferguson) la opp i 2013 snakket han med meg, men jeg hadde allerede lovet meg bort til Real Madrid. Manchester United var for seint ute. Men hvis ikke ville jeg vært interessert i å dra til Old Trafford.

56-åringen, som har Premier League-erfaring etter å ha ledet Chelsea til ligatittelen i 2009/10-sesongen, håper å legge til en Bundesliga-medalje i troféskapet, som allerede inneholder medaljer fra England, Frankrike (2012/13) og Italia (2003/04).

Etterpå kan det hende han tar over et landslag, for den tidligere Milan-spilleren utelukker ikke at han vil lede The Three Lions en dag.

- I dette øyeblikket ønsker jeg å lede en klubb, men kanskje i fremtiden, sier han.

- England? Hvorfor ikke? Jeg ville ikke hatt noe problem med det.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram