Ånden som går

Skeptikerne mener at Jostein Flo (34) spiller sin siste Ullevaal-landskamp i kveld. Selv tror fyrtårnet at han vil lyse som landslagsspiller også neste år. - Ikke er jeg død som landslagsspiller, og ikke skal jeg bli far, sier Jostein Flo til Dagbladet foran kveldens landskamp mot Albania.

Ryktene om at han er ferdig som landslagsspiller, har han gang på gang avvist de siste fire- fem åra.

- Etter hver skade har det i pressen vært dødsdommer over meg som fotballspiller. Alltid har jeg kjempet meg tilbake på laget. Målet mitt nå er å beholde landslagsplassen neste sesong. Kanskje enda lenger, sier en kampglad Jostein Flo foran sin 49. landskamp.

Hus, ikke barn

Ryktene om at han skal bli pappa, har Jostein avvist i over halvannet år.

- Hadde de vært sanne, ville dama vært på vei i 20 måneder. Det er ikke familieforøkelse på gang, derimot har jeg kjøpt hus i Drammen og skal gi ut bok neste jul, sier Jostein Flo muntert.

- Bedre neste år

Selv tror han at 1999-sesongen blir mye bedre enn den han nå er i ferd med å avslutte.

- Alderen spiller ingen rolle, det er helsa som avgjør. To operasjoner ødela grunntreningen min foran denne sesongen. Til sammen har jeg hatt avbrekk på nærmere fire måneder. Får jeg en skadefri vinter, tror jeg bestemt på en enda bedre sesong neste år, sier Jostein Flo.

- Press hele tida

Som veteran er det naturlig at han føler forventningspresset ekstra sterkt.

- Én dårlig landskamp, og jeg er for gammel. Presset ligger der hele tida, men gjør ikke noe. Jeg er vant til å måtte prestere hver gang jeg tar på meg drakta, sier Jostein Flo.

Foran kveldens møte med kontringsfarlige albanere, er det bare slitasjeskadene i ankel og tå som hemmer ham ørlite grann.

Smertene glemmer han som regel i kampens hete.

På Ullevaal skal han dominere luftrommet, og være nøkkelen som åpner det etablerte forsvaret til albanerne.

- Kriger i form

At han gir alt for Norge, forteller det faktum at Jostein Flo er blitt skadd tre ganger på landslaget, men ennå ikke i Strømsgodset-drakta.

- Jostein er en kriger, og i bra form, sier landslagssjef Nils Johan Semb.

- Han er yr og treningsivrig, og vil bli enda sterkere neste år, sier landslagslege Trygve Kase.
Jostein Flo har bare kontrakt med Strømsgodset ut 1999.

- Jeg har også kontrakt med klubben ut år 2000, men da bare som markedssjef. Den siste kontrakten må jeg nok gjøre noe med, sier Jostein Flo foran kveldens møte med 18500 hjemmepublikummere på landskampbanen.