Anderlecht ser på Soma

Brynes Ragnvald Soma er i søkelyset som Anderlecht-spiller. Han foretrekker Belgia framfor engelsk drikkekultur, men risikerer en overraskelse.

Søndag sitter Anderlechts hovedspeider John Docks på Bryne stadion for å se på Ragnvald Soma. Han vil gjerne ha med seg Soma til Belgia for prøvespill til uka. Klubben har sendt et brev til Bryne og informert om at de vil være ringside under Tippeliga-kampen mot Odd Grenland. Samtidig ønsker Anderlecht at Soma kommer på besøk og ser nærmere på forholdene.

Belgiske ølhunder

Soma er blitt lagt merke til i England. Ikke bare fordi han er en god fotballspiller, men fordi han har uttrykt skepsis til drikkekulturen i engelsk fotball. Rogalands Avis mener roligere forhold i Belgia kan passe Soma bedre.

Det er kanskje på sin plass med en advarsel til Soma: Belgiere er minst like glade i øl som engelskmenn og det finnes 450 forskjellige sorter øl i Belgia. Det vil han kanskje oppdage neste uke.

- Jeg tror et besøk hadde vært bra for begge parter. Vi blir bedre kjent med Ragnvald, mens han får muligheten til å føle på miljøet og kikke litt rundt i byen, sier speider Docks til Rogalands Avis.

Anderlecht la merke til Soma på La Manga før denne sesongen. Siden har de fulgt ham i U21-landskamper. Docks hevder å ha fått gode rapporter, og tar nå turen til Jæren for å ta ham i eget øyesyn.

- 15 millioner er mye

Det er ventet at Bryne minst vil kreve 10-15 millioner for Soma, hevder Rogalands Avis.

- Det er for tidlig å snakke om pris, men 15 millioner høres litt mye ut, sier Docks.

I går ble det hevdet at det var lagt inn et konkret bud på Soma, og spekulasjonene sa at det var den engelske Premier League-klubben West Ham som sto bak budet.

- Jeg vet ikke hvor det kommer fra. Det har vært en del kontakt mellom klubbene, men noe bud har det aldri vært snakk om, sier Brynes daglige leder Kjell Madland til Rogalands Avis.