Anders (17) er slettas raskeste

Mens politimann løp fra brannmann i John Ertzgaards sprintkonkurranse.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): De siste tre dagene har tusenvis av både unge og eldre testet farten sin på John Ertzgaards 40-meterbane på Ekebergsletta.

I dag ble de aller raskeste hedret.

Anders Løland (17) er slettas raskeste unge herre. Manglerud-gutten klokket inn på imponerende 4, 94 sekunder på gressbanen. Blant jentene ble prisen delt mellom Anna-Lydia Løseth fra Kolbotn og Anette Smenes fra Rustad. Begge løp på 5,50.

Skal fortelles til mamma

- Det er første gang jeg ha testet det ordentlig, så dette var veldig morsomt, sier Anette etter å ha mottatt premien på Norway Cups kulturscene.

Begge jentene ble slått ut av turneringen i går, mens Anders ikke har spilt i det hele tatt.

- Jeg tenker å begynne på Mangleruds lag i 8.-divisjon, men det blir bare på hobbybasis. Jeg har drevet litt med friidrett før, men dette må jeg nok fortelle til mor og far ja, sier Anders, mens han smiler.

Inititivtaker og primus motor John Ertzgaard ønsket å dele kunnskapen sin med fotballmiljøet - og lete etter den neste Jaysuma Ndure.

LYNKJAPPE: Anna-Lydia Løseth fra Kolbotn og Anette Smenes fra Rustad delte førsteplassen i jenteklassen, mens Anders Løland fra Manglerud vant gutteklassen i John Ertzgaards sprintkonkurranse på Ekebergsletta. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
LYNKJAPPE: Anna-Lydia Løseth fra Kolbotn og Anette Smenes fra Rustad delte førsteplassen i jenteklassen, mens Anders Løland fra Manglerud vant gutteklassen i John Ertzgaards sprintkonkurranse på Ekebergsletta. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer

Han fortsetter letingen til neste år.

Oppsøk et sprintmiljø!

- De yngste utøverne løper naturlig bra, mens de som er eldre gjerne mister litt av teknikken. Men jeg synes det var bra å få utøvere inn under fem sekunder. De ville nok løpt to tideler raskere på bane, sier Ertzgaard.

Ertzgaard tror selv han ville løpt på omtrent 4,30.

Sprinteren oppfordrer fotballspillere som vil utvikle hurtigheten sin til å ta kontakt med friidrettsmiljø.

- Sprintegenskaper er mye medfødt, men alle kan bli raskere. Det beste rådet jeg kan gi er å oppsøke et friidrettsmiljø når det ikke er sesong slik at teknikken kan utvikles. Det vil de kunne flyte på igjennom sesongen, sier Ertzgaard.

Fedrene blir skadet

Responsen på prosjektet har vært overveldende. Og det er ikke bare barna som har testet hurtigheten sin.

Anders (17) er slettas raskeste

Politimenn har løpt om kapp med brannmenn (politimannen vant med to tideler) og overivrige fedre har løpt til lysker og lår har blitt revet i filler.

- Det har vært utrolig morsomt og vi kommer tilbake neste år. Da satser vi på å ha med dobbelt med tidtakningsutstyr og komme med et enda bedre opplegg, sier Ertzgaard.