Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Anders Aukland imponerer

Thomas Alsgaard og svenske Per Elofsson er imponerte og skryter av Anders Aukland. Nordmannen leder nå verdenscupen, etter sin andre klassiske verdenscupseier i Cogne i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aukland med ny verdenscupseier

Elofsson ble nummer to i går, og Alsgaard nummer 11.

- Anders går imponerende bra og holder imponerende høyt tempo. Anders er normalt alltid veldig sterk på sommeren, men i år har han klart å holde formen ut i sesongen. Forhåpentligvis klarer han å holde formen helt fram til OL, sier Thomas Alsgaard til Dagbladet.

Også Per Elofsson er imponert.

- Anders har imponert denne sesongen, men jeg er likevel ikke så overrasket. Han har prestert bra i flere år, sier Elofsson til NTB.

- Moro med skryt

Aukland selv er glad for de hyggelige meldingene fra langrennskongene.

- Det er morsomt å høre at de er imponert over meg. Jeg tror likevel begge to kommer til å gå raskt seinere i vinter, sier Aukland til Dagbladet.

Til tross for mye skryt er han ikke redd for å miste bakkekontakten.

- Det er små marginer fra nummer 10 til toppen. For noen år siden skjønte jeg heller ikke selv hvordan jeg skulle klare å heve meg. Men det har jeg klart, sier en stolt Aukland.

Bedret teknikk

Han mener det er lang og tøff jobbing som nå gir resultater.

- Jeg har trent bra i tre år, og får uttelling for det nå. I tillegg er teknikken bedret. Jeg har lært mye av å kopiere teknikken til Odd-Bjørn Hjelmeset og Tore Bjonviken, sier Aukland.Sivil status: SamboerUtdanning: Holder på med hovedfag i idrett på IdrettshøgskolenYrke: SkiløperKlubb: Oseberg skilagLangrennsmeritter: To NM-sølv.Andre meritter: 3 NM-gull i baneløping (5000 meter og 10000), 3 NM-gull i terrengløp, 4 gull i duathlon (løping og sykling), og 2 NM-gull i hundekjøring.Aktuell: Tok sin andre verdenscupseier i går.

- Hva er OL-målsetningen?

- Målet er en medalje, men jeg må først kvalifisere meg til en plass på laget, sier Aukland.

Han kommer til å legge inn en tøffere treningsperiode igjen i januar for å få en ny formtopp i OL.

Thomas Alsgaard hadde en dårlig dag i går, men er ikke redd for OL-formen.

- Jeg har på langt nær gitt opp. Jeg har trent veldig bra i hele sesongoppkjøringen og i høst. Føler meg bra forberedt til sesongen og det er en ny sjanse allerede i dag, sier Alsgaard.

Han mener nivået er høyt i internasjonalt herrelangrenn.

- Det er små marginer som skiller- og har du en dårlig dag, havner du nedover på resultatlistene.

  • Aukland leder nå verdenscupen med 232 poeng, Elofsson er nummer to med 209. Alsgaard ligger på femteplass sammenlagt.
Hele Norges coronakart