Anders Aukland satte ny rekord da han vant Birken

Kom alene til mål.

REKORDLØP: Anders Aukland vant Birkebeinerrennet i dag. Her under aksjon på femmila i Holmenkollen sist helg. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
REKORDLØP: Anders Aukland vant Birkebeinerrennet i dag. Her under aksjon på femmila i Holmenkollen sist helg. Foto: Terje Bendiksby, ScanpixVis mer

Anders Aukland kom alene til mål som vinner av Birkebeinerrennet i dag. 2.21.34 er ny rekord i rennet fra Rena til Lillehammer.

 Det var hans tredje seier i Birkebeinerrennet.

- Det var utrolig gøy å klare å komme først i mål. Jeg trodde det var litt for mye sug i sporet til at det kunne bli rekord, men det gikk tydeligvis kjempefort, sa Aukland til NRK.

Roger Aa Djupvik ble nummer to, slått med 23,4 sekunder. Espen Harald Bjerke sørget for at det ble tredobbelt norsk seier. Anders Södergren fra Sverige bidro til den gode farten, men han måtte nøye seg med fjerdeplass.

- Södergren satte bra fart, og Roger og Espen gikk også fort. Jeg måtte jobbe hardt for å komme med i gruppen foran. Vi byttet bra på å dra, sa Aukland.

Han rykket på Sjusjøen og staket fra de andre i et flatt parti. Deretter gikk han alene i front inn til seier.

- Jeg har vært utrolig sliten siden Vasaloppet. Jeg gikk femmila i Kollen forrige helg og var helt død, sa Aukland, som likevel knuste Stanislav Rezacs løyperekord fra 2008 med over tre minutter.

Djupvik var ikke lei seg for å bli slått til 2.-plass.

- Dette er helt fantastisk. Jeg har hatt en trøblete sesong bak meg, men Birken har vært målet, og jeg har hatt tro på at det skulle gå bra, sa han til NRK.

Kvinneklassen ble vunnet av sveitsiske Seraina Boner, også hun med suveren ny løyperekord. Hun gikk inn til 2.46.54.

(NTB)