Anders blir ikke klok på VM-bakken

Leter etter den gode følelsen

SAPPORO (Dagbladet.no): - Selvtilliten er litt mer enn middels i år, så det skal ikke stå på nerver i hvert fall, sier Anders Jacobsen til Dagbladet.no morgenen før hoppkvalifiseringa, og dermed også alvoret, tar til i ski-VM.

Grunnen til svaret er at sesongens beste hopper ikke helt har funnet seg til rette i VM-bakken i Sapporo ennå, og da er han heller ikke helt sikker på at alt skal gå på autopilot.

Fryktelig mye vær

- Bakken er fin den, men det er fryktelig mye vær her, smiler han, og gjentar det alle andre som bedriver idrett i VM-byen er nøye med å understreke.

De skiftende forholdene kan nemlig gjøre hopprennene til rene lotterier.

- Det kan bli det, men jeg tror uansett at de som har vært med i toppen kan være med her også, sier Jacobsen.

Og inkluderer dermed seg selv som én favorittene før morgendagens storbakkerenn, selv om han selv mener han ikke har funnet den gode følelsen han trenger for å lykkes. Men han nevner en annen nordmann som godt kan hoppe langt i morgendagens renn.

- Jeg har sett Roar hoppe veldig bra i denne bakken, så det er flere av oss som kan hoppe langt her.

Medaljehåp

Roar Ljøkelsøy er selv spent på sine egne prestasjoner når alvoret tar til. Treningshoppene hans har vært opp og ned, og han sliter med små tekniske detaljer.

- Ting er ikke helt som de skal være, men det er små ting som skal til før jeg får den rette følelsen. Jeg har håp om medalje, men realistisk sett er vel en 10. plass mer innen rekkevidde nå, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.no.

Men før medaljene skal deles ut skal de kvalifisere seg for rennet. Hoppkvalifiseringen er flyttet fra klokka 10 til klokka 11 i dag (norsk tid).

FIKK IKKE HOPPE: I går var Anders Jacobsen i hoppbakken uten å slippe utfor. Først ble treningen utsatt på grunn av for løst spor i tilløpet og senere avlyst på grunn av for mye vind.