Anders Fannemel leder etter første omgang

Kan ta sin første verdenscupseier.

LEDER: Anders Fannemel hoppet lengst av alle i 1. omgang i verdenscuprennet i Russland lørdag. Hornindal-gutten leder med 2,6 poeng ned til tyske Severin Freund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LEDER: Anders Fannemel hoppet lengst av alle i 1. omgang i verdenscuprennet i Russland lørdag. Hornindal-gutten leder med 2,6 poeng ned til tyske Severin Freund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anders Fannemel hoppet lengst av alle i 1. omgang i verdenscuprennet i Russland lørdag. Hornindal-gutten leder med 2,6 poeng ned til tyske Severin Freund.

Fannemel satte bakkerekord med 134 meter i fredagens kvalifisering. Den gode trenden fortsatte i lørdagens renn, hvor det var ujevne vindforhold.

Med 132 meter hadde Fannemel det lengste svevet i førsteomgangen. Han fikk 127,4 poeng. Fannemel jakter sin første seier i verdenscupen.

Freund følger med 124,8 poeng etter et svev på 130,5 meter. Gregor Schlierenzauer, som har vunnet 53 verdenscuprenn, er treer med 124,7 poeng etter et hopp på 129 meter.

Anders Bardal er nummer ni med 114,1 poeng etter et hopp på 126,5 meter i Nizjnij Tagil. Rune Velta ligger på 17.-plass med 107,6 poeng etter et middels hopp på 123 meter. Velta var ustø i landingen, men hadde også tøffe forhold.

Daniel André Tande tok seg så vidt videre til finaleomgangen. 102 poeng etter et hopp på 117,5 meter holdt for Kongsberg-hopperen. Joachim Hauer ble nummer 41. Han hoppet bare 114 meter. 93,8 poeng var langt unna å sende unggutten videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer