Anders grubler igjen

Fikk det ikke til i hoppkvalifiseringa.

SAPPORO (Dagbladet.no): Da vi møttes i morges var Anders Jacobsen struttende av selvtillit etter flere gode treningshopp i normalbakken i Miyanomori i Sapporo. Etter kveldens kvalifisering er han ikke like sikker.

Hva har egentlig skjedd?

- Jeg grubler mye igjen nå, da vet du. Jeg må bare være ærlig, for det er dette jeg driver med alle timer i døgnet. Da er det kjedelig når du ikke får det til, sier Jacobsen til Dagbladet.no.

91 meter i kvalifiseringsomgangen var kortest av de norske hopperne, og en delt 17. plass med Tom Hilde var ikke det svaret Jacobsen ville ha før VM-alvoret starter igjen i morgen.

- Følelsen er litt middels, det er moro med Roar, han hopper bra. Jeg hopper ikke bra, sier Jacobsen.

- Jeg har det helt klart for meg hva jeg skal rette på, nå gjelder det bare å gjøre det.

Bare medaljer som gjelder

Roar Ljøkelsøy er langt mer optimistisk på egne vegne etter kvalifiseringsrunden. Nok en gang fikk han skikkelig betalt for stilen, og selv om han strakk seg lengst av de norske, ble det bare 93,5 meter.

SKUFFET: Med 91 meter var Anders Jacobsen dårligs av de norske hopperne under dagens kvalifisering. Foto: Scanpix
SKUFFET: Med 91 meter var Anders Jacobsen dårligs av de norske hopperne under dagens kvalifisering. Foto: Scanpix Vis mer

Riktignok er det bare 2,5 meter bak de aller lengste, Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, og Vasilli Dmitriev.

- Nå er jeg i nærheten, og da er det lov å håpe på å hoppe lengst igjen, sier Ljøkelsøy, og overtar med det Jacobsens offensive holdning fra morgenen.

- Det er bare medaljer som gjelder i morgen.

Håper på årsbeste

Nordmennene plasserte seg altså på 4. plass (Ljøkelsøy), 16. plass (Bardal), og delt 17. plass i kveld.

Av de fire som hoppet, er bare Ljøkelsøy fornøyd med kveldens hopping, men de andre mener det bare er små ting å rette på før de flyr om kapp med de beste.

- Jeg har et håp om å prestere årsbeste i morgen, og da må jeg inn på topp ti. Det har jeg inne, og med litt tur kan jeg være med å kjempe ennå høyere, sier Anders Bardal til Dagbladet.no.

- Topp ti hadde vært veldig gøy, men da må jeg hoppe litt bedre enn det jeg gjorde nå, sier Tom Hilde.

I morgen klokka 10 følger du VM-konkurransen i normalbakken direkte på Dagbladet.no!