JUBELDAG: Pappa Arne og hans svigerdatter Birgitte så Anders Jacobsen sikre lagbronse for Norge.Foto: JENS O. KLØVRUD/DAGBLADET
JUBELDAG: Pappa Arne og hans svigerdatter Birgitte så Anders Jacobsen sikre lagbronse for Norge.Foto: JENS O. KLØVRUD/DAGBLADETVis mer

- Anders har flagget tegnet inne i hodet

Pappa Jacobsen om sønnen.

||| WHISTLER (Dagbladet): Da Anders Jacobsen (25) endelig innfridde i OL med to gode hopp og et meget sterkt bidrag til hoppgutta bronse i laghoppingen i går kveld, var det en rørt, stolt og lettet pappa Arne Jacobsen som jublet nede på sletta sammen med Anders' kone Birgitte.

Arne mener at det var ekstra viktig for sønnen å prestere i går kveld ettersom det dreide seg om lagkonkurranse.

- Anders har flagget veldig tegnet inne i hodet. For han er det viktig å prestere for laget og Norge. Han får så mange positive signaler fra folk, men det legger også igjen en forventning som han bærer med seg. Den er god, men også tøff, sier Arne Jacobsen til Dagbladet.

Rammet av dårlige forhold
Han er overbevist om at sønnen ville tatt medaljer i de to individuelle konkurransenene også, om juryen hadde gjort som i går kveld:

Ta Anders av bommen når forholdene var for dårlige.

To ganger måtte hopp-Norges redningsmann i OL gå av bommen - men selv om han fikk forberedelsene ødelagt, så viste han hvor sterk han kan være i hodet.

Sistesvevet på 140,5 meter var ren klasse, og et vitnesbyrd på at han hadde potensial til å kjempe om medaljer også i normal- og storbakken i Whistler Olympic Park.

- Dette var veldig godt for Anders. Det var bare synd juryen ikke gjorde samme jobben i de individuelle rennene, hvor Anders hadde desidert dårligst forhold av alle, sier Arne Jacobsen til Dagbladet.

Toppklasse
Sportssjef Clas Brede Bråthen mener at Jacobsens prestasjon, etter å ha blitt tatt av bommen to ganger, og med det presset han hadde på sine skuldre, var i absolutt toppklasse.

- Det Jacobsen gjorde i sistehoppet her tror jeg de færreste forstår hvor sterkt er mentalt. Det finnes ikke mange idrettsutøvere som er i stand til å gjøre det; Han hopper for å redde stumpene av æra vår i mesterskapet, og så leverer han sånn. Jeg er utrolig stolt av det Anders gjorde der, og jeg må innrømme at jeg ikke hadde forventet at han skulle klare det, sier Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Etter to svake konkurranser var Anders lykkelig over å avslutte OL med få med seg en medaljeseremoni sammen med lagkameratene Anders Bardal, Tom Hilde og Johan Remen Evensen.

- Det er lov å være stolt over seg selv når man gjør det bra, og nå er jeg stolt. Dette var veldig bra, sier Anders Jacobsen til Dagbladet.

GULLEPPER: Etterpå vanket det seierskyss for Anders.Foto: JENS O. KLØVRUD/DAGBLADET
GULLEPPER: Etterpå vanket det seierskyss for Anders.Foto: JENS O. KLØVRUD/DAGBLADET Vis mer