STOR TRIUMF: Anders Jacobsen har ikke imponert voldsomt i verdenscupcomebacket, men han har åpenbart prikket inn storformen til Hoppuka. I dag tok han en suveren seier i Oberstdorf. Foto:  (AP Photo/Matthias Schrader)
STOR TRIUMF: Anders Jacobsen har ikke imponert voldsomt i verdenscupcomebacket, men han har åpenbart prikket inn storformen til Hoppuka. I dag tok han en suveren seier i Oberstdorf. Foto: (AP Photo/Matthias Schrader)Vis mer

- Anders har ikke bare slått Schlierenzauer. Han har knust ham!

Anders Jacobsen med suveren seier i Hoppuke-comebacket.

(Dagbladet): Det er seks år siden Anders Jacobsen vant Hoppuka.

I comebackåret seiler han opp som det største norske sammenlagthåpet, etter at han vant dagens åpningsrenn i Oberstdorf på overlegent vis.

Jacobsen ledet etter 1. omgang, der han strakk seg til 138 meter og satte et godt nedslag. Det holdt til 5,2 poengs ledelse foran finaleomgangen, med Gregor Schlierenzauer som nærmeste utfordrer.

- Det er kanskje bra du sluttet som NRK-kommentator og begynte å hoppe igjen, innrømmet en oppglødd Arne Scheie i jubelen over 27-åringens førstehopp.

- Vanvittig stort
Schlierenzauer la press på nordmannen da han plantet skiene på 138,5 meter i andrehoppet - men Jacobsen lot seg ikke stresse.

Selv om han gikk ned på farta landet han på mektige 139 meter, og satte prikken over i-en med et vakkert nedslag. Seiersmarginen var på hele 11,6 poeng.

Det er den første norske seieren i Oberstdorf siden Sigurd Pettersen vant der for ni år siden.

- Han har slått Schlierenzauer, utbrøt Scheie.

Men ble korrigert av Espen Bredesen:

- Han har ikke slått Schlierenzauer. Han har knust ham!

GLADGUTT: Anders Jacobsen slapp følelsene løs etter sin sterke comebackseier. Foto: (AP Photo/Matthias Schrader)
GLADGUTT: Anders Jacobsen slapp følelsene løs etter sin sterke comebackseier. Foto: (AP Photo/Matthias Schrader) Vis mer

Norges østerrikske landslagstrener, Alexander Stöckl, sier følgende til NTB:

- Det var vanvittig stort av en liten mann å vinne her. Det er spesielt gledelig for meg å være med på en seier her i Oberstdorf, som har vært dominert av østerrikere.

Straffet for dårlige nedslag
Den norske laginnsatsen var sterk. Tom Hilde var nummer fire etter 1. omgang, og fulgte opp sitt fine førstehopp med et svev på 138,5.

Likevel ramlet han ned til femteplass fordi han droppet telemarksnedslaget.

- Nedslaget ødela for ham. Nordmennene må være frekkere der nede, mener Espen Bredesen.

Rune Velta gjorde et sterkt annethopp og landet på 134,5 meter, det endte med 10. plass.

Regjerende verdenscupvinner Anders Bardal viste seg ikke fra sin beste side i dag. Trønderen hoppet hele 135 meter i 1. omgang, men ble straffet hardt for manglende nedslag, og i andrehoppet ramlet han ned på beskjedne 125 meter. Det holdt ikke til mer enn 12. plass.