Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anders Jacobsen dropper starten av hoppsesongen

- Henger ikke på greip å la ham starte.

BYGGER SEG OPP:  Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BYGGER SEG OPP: Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Hopp-Norge jublet da en helt spesiell nyhet tikket ut fra Midtstubakken i Holmenkollen torsdag. I all hemmelighet hadde Anders Jacobsen (28) foretatt de første testhoppene etter den dramatiske korsbåndskaden i vinter.

- Både Anders og trenerne er veldig godt fornøyd, uttalte sportssjef Clas Brede Bråthen etterpå.

Jacobsen blir imidlertid ikke med til helgas verdenscupåpning i Klingenthal i Tyskland. Det bekrefter Bråthen overfor Dagbladet mandag ettermiddag.

Lang sesong - Nei, han hopper ikke i Klingenthal. Det er så enkelt som at vi har en lang sesong foran oss. Anders har vært skadd i åtte måneder. Tida framover vil gå med til verdifull treningsoppbygging til vinterens store begivenheter, sier Bråthen.

Han tenker først og fremst på Sotsji-OL.

- Med bare 15 treningshopp henger det ikke på greip å la ham starte i verdenscupåpningen, påpeker Bråthen.

Horror Det var i Planica i mars at horror rammet Jacobsen. Han falt i forbindelse med landingen, og ødela korsbåndet. De største pessimistene fryktet at hele den kommende sesongen skulle gå i vasken.

Men Jacobsen har kjempet seg tappert tilbake. Mye tyder på at han ligger foran skjema. Men noen verdenscupåpning blir det altså ikke.

- Lillehammer er en bakke som passer ham bra. Det er naturlig å tenke at han deltar der, sier Bråthen.

Sultne Verdenscupen på Lillehammer går av stabelen fra 6. til 8. desember.

ØDELA KORSBÅNDET:  Anders Jacobsen falt stygt i Planica i mars.  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
ØDELA KORSBÅNDET: Anders Jacobsen falt stygt i Planica i mars. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix Vis mer

Bråthen opplyser at laget til Klingenthal blir offentliggjort tirsdag eller onsdag.

- De andre hopperne er skadefrie og sultne. Ingen har hoppet på snø ennå. Men det gjelder også de andre nasjonene, sier Bråthen.

Heller ikke i Klingenthal er det store mengder snø. Oppspart snø fra i fjor sikrer imidlertid at verdenscupen blir arrangert som planlagt.

SESONGEN NÆRMER SEG:  Tom Hilde er blant hopperne som må forsvare Norge i Jacobsens fravær. Her i samtale med sportssjef Clas Brede Bråthen i finske Kuusamo for to år siden. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SESONGEN NÆRMER SEG: Tom Hilde er blant hopperne som må forsvare Norge i Jacobsens fravær. Her i samtale med sportssjef Clas Brede Bråthen i finske Kuusamo for to år siden. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media