STÅR OVER: Anders Jacobsen har ikke funnet formen denne sesongen. Nå dropper han flere renn for å trene. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
STÅR OVER: Anders Jacobsen har ikke funnet formen denne sesongen. Nå dropper han flere renn for å trene. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Anders Jacobsen dropper verdenscuprenn og VM i skiflyging

- Har ikke den nødvendige selvtilliten.

Anders Jacobsen står over verdenscuprennene på hjemmebane og skiflygings-VM i Harrachov. Han skal prioritere trening.

Ringkollen-hopperen har hatt en tung sesong etter korsbåndsskaden i fjor. OL ble ingen suksess, og han fikk det ikke til å stemme i bakken i de siste verdenscuprennene i Sverige og Finland.

- Har ikke selvtillit Derfor dropper han rennene i Granåsen og Holmenkollen denne uken og skiflygings-VM i Tsjekkia fra 13. til 16. mars.

- Planen til Anders er at han skal hoppe verdenscupavslutningen i Planica om to uker om han får ting til å stemme. Anders føler selv at han ikke har den nødvendige selvtilliten til å konkurrere i skiflyging akkurat nå. Derfor er det bedre med en treningsperiode for å finne ut av tekniske ting i bakken, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Hilde tilbake Tom Hilde får sjansen i verdenscuprennene i Granåsen og Holmenkollen. I tillegg stiller Anders Bardal, Rune Velta, Andreas Stjernen, Anders Fannemel og Ole Marius Ingvaldsen.

- Det er moro å være tilbake igjen, spesielt også når det er verdenscuprenn på hjemmebane. Egentlig har det gått mye bedre i bakken den siste tiden, og jeg gleder meg til å konkurrere mot de aller beste, sier Hilde.

(NTB)