STOLT:  Anders Jacobsen er blitt pappa for andre gang. Her med sønnen Isac, tre år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STOLT: Anders Jacobsen er blitt pappa for andre gang. Her med sønnen Isac, tre år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Anders Jacobsen er blitt pappa igjen

Og snart er han tilbake i hoppbakken.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Anders Jacobsen (29) har fått to gode nyheter i fanget. Fredag ble han pappa til ei velskapt jente. Og kneet responderer bra på operasjonen.

I mai fryktet Jacobsen at han måtte legge opp som hopper. Kort tid i forveien hadde han vært igjennom en operasjon. Det høyre kneet ga ham smerter i hele vinter. Spørsmålet var om en operasjon ville hjelpe. Foreløpig er svaret ja.

- Akkurat nå fungerer det bra. Jeg følger et 12 ukers treningsprogram, som handler om å styrke kneet. Det er tung trening med mange repetisjoner. Kroppen har respondert bra, og jeg har ikke smerter lenger, forteller Jacobsen til Dagbladet.

Friske og raske Dermed har vinneren fra Hoppuka i 2007 fått en knallstart på sommeren. Fredag fødte kona Birgitte parets andre barn. Fra før har de Isac (3). Denne gang kom ei jente til verden.

- Både mor og barn er friske og raske. Det er jo viktigere enn det meste, påpeker Jacobsen.

Hans egne problemer startet i Planica i mars i fjor. Ringkollen-hopperen falt stygt, ødela korsbåndet og måtte opereres. Noe overraskende klarte han å kjempe seg tilbake til OL-sesongen i vinter. Jacobsen hoppet, men var en bleik utgave av seg selv.

Under overflaten lurte smertene. I midten av april la han seg under kniven igjen.

- Ikke kontroll - Jeg hadde vondt i kneet hele forrige sesong. Det føltes som om jeg ikke hadde kontroll på det. Jeg ser det på video. Jeg klarer ikke å gjennomføre hoppbevegelsene med full strekk.

Han fortsetter:

- En ny operasjon var både nødvendig og vellykket. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med å hoppe. Jeg hater å stå og se på andre.

- Når hopper du igjen?

- I august, på plast. Da vil jeg ha god tid fram mot vinteren.

Dyktig hjelper Jacobsen trekker fram fysioterapeut Lars Haugvad som en dyktig hjelper.

- Han fortjener en notis i avisa, sier han og smiler. Å komme tilbake som hopper etter en korsbåndskade, er ingen selvfølge.

- Jeg kjenner én som har stått på pallen igjen, og det er Michael Neymayer. Jeg ønsker meg tilbake på nivået jeg var på.

Sportssjef Clas Brede Bråthen sier:

- Anders er en utålmodig sjel. Det er kanskje den største utfordringen hans. Men han trener bedre enn på lenge, og får god oppfølging av fysioterapeuten.

Går alt etter planen, kan Jacobsen muligens rekke de siste rennene i Sommer Grand Prix på plast.