Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anders Jacobsen er den eneste nordmannen som har testet OL-bakken

- Det er litt spesielt.

ENDELIG SNART SNØ UNDER BEINA: Anders Jacobsen, her på Fuerteventura på Gran Canaria tidligere i høst. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ENDELIG SNART SNØ UNDER BEINA: Anders Jacobsen, her på Fuerteventura på Gran Canaria tidligere i høst. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Anders Jacobsen (28) er den eneste på det norske hopplandslaget som har prøvd storbakken i Sotsji. Lagkameratene føler seg likevel godt forberedt.

Storbakkerennet i OL arrangeres 15. februar. Da hopperne deltok i verdenscupen i Sotsji (prøve-OL) sist vinter, fikk de bare hoppe i normalbakken.

- Det er litt spesielt, men de klarte ikke å få den store bakken ferdig. Det var ikke nok snø, og det var problemer med byggingen. Men det er sånn det er, og det er likt for alle, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Prøvd lignende bakker Elevene hans er heller ikke bekymret. I sommer var de med i Sommer Grand Prix-rennene i Russland og Kasakhstan, og de bakkene ligner på den de møter i OL. Anders Bardal vant to av rennene.

- Jeg tror det var veldig bra at vi dro dit. Det var det mange andre som ikke gjorde, og det var en fordel for oss at vi gjorde det, mener Bardal.

- Vi har fått prøve noen bakker som er ganske like, og det er bakker jeg liker. Hadde vi vært der og trent (i Sotsji), hadde vi kalt det en fordel. Men hvis du er i form, hopper du bra i alle bakker. Jeg tror ikke det vil ha så mye å si for resultatene, mener landslagskollega Tom Hilde.

Ifølge Bardal er den store bakken også ganske lik normalbakken, som de hoppet i sist vinter. Da fikk Bardal med seg en fjerde- og en femteplass.

Jacobsen vant Anders Jacobsen håper å rekke OL etter kneskaden han pådro seg i mars. 28-åringen er glad han fikk prøve storbakken i Sotsji under to kontinentalcuprenn i fjor sommer. Han tok en seier og en 2.-plass.

- Jeg vant, så bakken var fin. Den er nok litt annerledes på vinteren, men jeg har vært gjennom profilen og har bildene i hodet. Det er klart det er en fordel å ha vært der, og det er ikke uten grunn at også Simon Amman var der da, sier Jacobsen til NTB.

(NTB)