- Anders Jacobsen har funnet formen igjen

Best i snøpremieren.

De norske hopperne var på snø for første gangen denne sesongen i Lysgårdsbakken torsdag. Anders Jacobsen viste solid hopping.

- Det var godt å komme i gang på snø. Det er viktig å være med helt fra starten av. Vi håper at så mange som mulig skal være helt i toppen, sa assisterende landstrener Lasse Ottesen til NTB.

- Det var veldig mange brede smil i bakken i dag. Anders Jacobsen var bra og synes å ha funnet formen igjen, men også Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren hang bra med. Det samme var tilfellet med Sigurd Pettersen, sa Ottesen.

Landslagssjef Mika Kojonkoski var ikke med på den første treningen, men kommer til Norge tirsdag. Da er det kickoff for sesongen i Oslo.

Av landslagshopperne var det bare Anders Bardal som ikke var til stede i Lysgårdsbakken torsdag. Lars Bystøl som er blant dem som kjemper om en verdenscupplass fra B-laget, hoppet heller ikke.

Ifølge Ottesen er det kun i Lysgårdsbakken og i finske Rovaniemi hvor det kan hoppes på snø i Europa. Bakken i Nord-Finland er en HS100.

(NTB)

PÅ VEI TILBAKE TIL STORFORM: Anders Jacobsen hadde en mellomsesong i fjor, men da de norske hopperne var på snø for første gang i år, viste Jacobsen lovende takter. Foto: EPA
PÅ VEI TILBAKE TIL STORFORM: Anders Jacobsen hadde en mellomsesong i fjor, men da de norske hopperne var på snø for første gang i år, viste Jacobsen lovende takter. Foto: EPA Vis mer