SVEVDE LANGT: Anders Jacobsen forlater hoppet og svever mot 142,5 meter under kveldens kvalifisering til storbakkerennet i OL.  Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/Scanpix
SVEVDE LANGT: Anders Jacobsen forlater hoppet og svever mot 142,5 meter under kveldens kvalifisering til storbakkerennet i OL. Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters/ScanpixVis mer

Anders Jacobsen hoppet lengst i kvaliken

Alle de norske kvalifisert til morgendagens storbakkerenn.

||| (Dagbladet): Anders Jacobsen ligger blant de ti øverste i verdenscupen som er forhåndskvalifisert til storbakkerennet i morgen, men imponerte likevel da han hoppet 142,5 meter under kveldens kvalifisering.

Det er en tangering av den olympiske rekorden som ble satt av den japanske veteranen Noriaki Kasai (37) tidligere i omgangen. Men Anders startet fire avsatser lavere enn Kasai og resten av hopperne som måtte kvalifisere seg.

Spørsmålet er om Jacobsen vil kunne kalle seg rekordholder. Både fordi de ti beste ikke dømmes utover at de måles på lengden - og fordi det rent teknisk er en tangering så lenge Kasai hoppet tidligere i omgangen.

- Jeg gjør jobben min bra nok. Det er fortsatt ting å ta tak i, men jeg har kjempetrua før morgendagen, og gleder meg veldig.

Enda mer imponerende var kanskje hoppet til den sveitsiske gullvinneren fra liten bakke, Simon Amman. Med lavere fart enn Jacobsen hoppet han 140 meter.

Alle de fire norske hopperne kom seg gjennom kveldens hoppkvalifisering med god margin.

Johan Remen Evensen, Anders Bardal og Tom Hilde ble henholdsvis nummer 6,7 og 8 blant de som måtte kvalifisere seg til storbakkerennet.

Remen Evensen hoppet 137 meter, Bardal og Hilde fulgte på plassene rett bak med 136,5 meter.

• Fullstendige resultater på arrangørens nettside.