Anders Jacobsen i sommerlig storform

Lengst i kvalifiseringen i Pragelato.

I STORFORM: Anders Jacobsen (t.h.) var lengst av samtlige under kvalifiseringen til rennet i Pragelato. Tom Hilde kom på annenplass blant dem som måtte kvalifisere seg.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF HAID
I STORFORM: Anders Jacobsen (t.h.) var lengst av samtlige under kvalifiseringen til rennet i Pragelato. Tom Hilde kom på annenplass blant dem som måtte kvalifisere seg.Foto: SCANPIX/EPA/ROLF HAIDVis mer

Fire norske hoppere får delta i onsdagens annet rennet i Sommer Grand Prix-turneen hvor Anders Jacobsen viser storform.

Tom Hilde endte på annenplass i tirsdagens kvalifisering med 135 meter. Best var sloveneren Primoz Pikl med 134,5 meter. Bjørn Einar Romøren hadde det niende beste hoppet med 133,5 meter.

Anders Bardal hoppet 123 meter og det holdt til 38.-plass-

Lengst av alle var imidlertid Anders Jacobsen som hadde 139 meter fra to avsatser mindre enn de som måtte kvalifisere seg. Jacobsen var forhåndskvalifisert til rennet.

- Det var bra hopping i dag, og jeg har en god følelse. Det begynner å bli ganske stabilt og jeg trives godt i bakken om dagen, sa Anders Jacobsen.

Vegard H. Sklett og Kenneth Gangnes klarte ikke å kvalifisere seg til onsdagens renn. De hadde henholdsvis 107 og 125 meter.

- Vi er fornøyd med denne dagen. Jacobsen er god, Hilde er god og Romøren har mye energi i hoppingen sin. Det er synd med Gangnes, men han er ung og vi må være tålmodige. Det er moro at vi er med å kjempe om de beste plassene, sa Mika Kojonkoski.

(NTB)