Anders Jacobsen legger opp: - Føler meg ferdig

Ga beskjed for noen dager siden.

(Dagbladet) Anders Jacobsen har bestemt seg for å legge opp som skihopper. Han har tidligere vurdert å legge opp flere ganger, og nå er det endelig slutt for 30-åringen.

- Jeg føler meg nok ferdig nå. Jeg er ferdig som skihopper. Jeg har lagt skiene på hylla. Det er en rar følelse. Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse å ta, sier Jacobsen til Norges Skiforbund.

- Jeg har gått mange runder med meg seg selv, og brukte veldig god tid - spesielt i påsken -  på fjellet sammen med familien. Med ungene og fruen. Jeg ser nå at det er tid for å starte et nytt kapittel.

Enorm glede Han fortsetter:

- Det har vært mange ting som har vært med på å danne avgjørelsen. Jeg har en enorm glede med skihoppingen. Jeg kommer til å savne skihoppingsbiten enormt.

- Men det er klart det er en faktor med over 200 reisedøgn i året. Du har en kone, som skulle hatt litt hjelp. Jeg føler nå selv at jeg ikke har 110 prosent motivasjon. Og det må du ha når du er tobarnsfar og skal være i verdenstoppen, sier Jacobsen.

Vemodig Sportssjef Clas Brede Bråthen sier til Dagbladet at det er vemodig.

- Det er alltid litt spesielt, og kanskje litt vemodig, når en av våre profiler velger å legge skiene på hylla, men det åpner døra for unge hoppere, sier Bråthen.

- Vi må uansett forutsetninger jobbe beinhardt for å matche våre sterke konkurrenter i tida som kommer. Og den jobben er vi i full gang med allerede.

For en uke siden Jacobsen var med på laget som tok gull i lagkonkurransen i Falun-VM. Tidligere har han blant annet vunnet Hoppuka. Han ga beskjed til hoppledelsen for en liten uke siden at han legger opp.

- Jeg er stolt og takknemlig for at jeg har fått være med på dette, sier Jacobsen.

- Jeg har vært på verdenscupnivå i ni år, jeg vant Hoppuka og ikke minst fått være med å ta VM-gull i Falun med laget. Jeg er fornøyd, jeg er tilfreds og jeg er klar for å starte på noe nytt.

Vet ikke - Hva skal du gjøre nå?

STARTER ET NYTT KAPITTEL: Anders Jacobsen.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
STARTER ET NYTT KAPITTEL: Anders Jacobsen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Det er et godt spørsmål, svarer han.

- Jeg har ingen faste planer. Jeg har en plan B for at ting går rundt. Men jeg håper at det kan komme noen spennende muligheter, noen utfordringer. Jeg har lyst til å kunne gjøre en forskjell på det stedet jeg havner. Jeg har noen bra egenskaper, og håper jeg kan få brukt dem, sier Jacobsen.

For noen uker siden la også Anders Bardal opp.

Good to be home with my family? @gittejac #selfiestick #lovemyfamily #bortebramenhjemmebest #pappaperm

A photo posted by Anders Jacobsen (@andersjacobs) on