PÅ TRENINGSLEIR:   Anders Jacobsen (i midten) reiste sammen med resten av hopplandslaget til Fuerteventura i går. Der skal de trene i ei uke. Her er han flankert av Rune Velta (t.v.) og Tom Hilde (t.h.). Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ TRENINGSLEIR: Anders Jacobsen (i midten) reiste sammen med resten av hopplandslaget til Fuerteventura i går. Der skal de trene i ei uke. Her er han flankert av Rune Velta (t.v.) og Tom Hilde (t.h.). Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Anders Jacobsen måtte trekke fire tenner

Nå er han med hoppgutta på tur igjen.

FUERTEVENTURA (Dagbladet): I mars ødela han korsbåndet, og for noen dager siden måtte han trekke fire tenner. Når ser Anders Jacobsen (28) fram til verdenscupåpningen i hopp.

- Det er ikke feil med tilskudd av sol før en lang sesong. Du blir ganske gusten og grå utover vinteren, sier Jacobsen og smiler.

Vi befinner oss på den spanske ferieøya Fuerteventura, utenfor kysten av Afrika. Det norske hopplandslaget landet her i går, og skal trene fram til tirsdag.

Restituert Om drøye fire uker - 22. november - starter verdenscupen i tyske Klingenthal. Mot alle odds melder Jacobsen seg til tjeneste igjen.

I mars falt han og ødela korsbåndet i Planica. Håpet var å bli klar til Hoppuka. Men han har restituert seg raskere enn hva han kunne drømme om.

- Jeg kjenner skruene i høyre korsbånd. Men da jeg tok en fysisk test for to uker siden, klarte jeg 90-95 prosent av det jeg har gjort maksimalt noen gang, forteller Jacobsen.

Pilene peker stadig oppover. Likevel vokser de færreste trær inn i himmelen. For ikke mange dagene siden ble smertene i tennene så store at han måtte ta grep.

- Problemet var visdomstennene. Det var ikke plass til dem lenger. Til slutt måtte jeg finne en tannlege og trekke fire stykker. Det var litt ståk.

28-åringen fortsetter:

- Det var ikke det at de ga meg problemer med treninga. Men det var generelt vondt, og førte til hodepine.

Skapte furore Kanskje snakker vi om en filleting i den store sammenheng. Men for en toppidrettsutøver handler det om marginer. Kropp og sjel må være i harmoni. Og nå begynner det å sitte for Jacobsen.

Han skapte furore da han gjorde comeback forrige sesong etter ett års pause. Han kom på 2. plass i Hoppuka sammenlagt. Han tok VM-bronse i Val di Fiemme. Verden har knapt sett et liknende comeback i hoppbakken.

Men så kom helga i Planica, og byggverket raste sammen.

- Jeg begynte å følge programmet til de andre hopperne for to uker siden. Når de hopper på snø igjen i midten av november, som er planen, vil jeg gjøre det samme.

Jacobsen understreker at han ikke vil være listefyll i verdenscupåpningen.

- Jeg er bare med hvis jeg føler at jeg har en topplassering inne. I motsatt tilfelle vil jeg være hjemme og trene mer, sier han.

- Jeg vil prege Hoppuka og verdenscupen denne sesongen. Og drømmen er medalje i OL.

NYTER LIVET VED BASSENGKANTEN:    Anders Jacobsen og de andre hopperne har tatt inn på sportshotellet Playitas på Fuerteventura. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NYTER LIVET VED BASSENGKANTEN: Anders Jacobsen og de andre hopperne har tatt inn på sportshotellet Playitas på Fuerteventura. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer