Anders Jacobsen sikret andreplass

Malysz vant på knallsterk norsk dag.

(Dagbladet.no): Fire nordmenn blant de ti beste ble fasiten etter dagens verdenscuprenn i skiflyging i Planica. Anders Jacobsen ble nummer to, mens Adam Malysz vant. Dermed lever spenningen i verdenscupen sammenlagt fortsatt, selv om Malysz nå har 66 poeng til gode på Jacobsen.

Roar Ljøkelsøy var beste nordmann etter første omgang med et hopp på 211,5 meter, men andrehoppet på 209 meter var ikke nok til å følge opp andreplassen.

Anders Jacobsen derimot har tydeligvis funnet tilbake til noe av storformen fra i vinter, og slo til med 217 meter i andrehoppet. Det holdt til en andreplass til slutt.

Formsterke Adam Malysz hoppet en halv meter lenger enn Jacobsen, slo nordmannen med 1,9 poeng, og økte dermed ledelsen i verdenscupen sammenlagt.

Har ikke gitt opp sammenlagtseieren

Jacobsen har imidlertid ikke tenkt å la Malysz vinne troféet uten kamp.

- Jeg har mer å gå på og jeg har ikke tenkt å gi opp ennå. Det gjør jeg aldri, sa Anders Jacobsen til VG Nett etter rennet, tydelig fornøyd med innsatsen.

- Jeg var litt friere nå, og ikke så kontrollert. Da får jeg det endelig til igjen, sa han.

NY PALLPLASSERING: Anders Jacobsen fikk til et kjempehopp i andre omgang, og opprettholder presset på verdenscupleder Adam Malysz med dagens andreplass. Foto: AP
NY PALLPLASSERING: Anders Jacobsen fikk til et kjempehopp i andre omgang, og opprettholder presset på verdenscupleder Adam Malysz med dagens andreplass. Foto: AP Vis mer

Sterk norsk innsats

Det norske hopplaget hadde en svært god dag i Planica, og fire nordmenn kom blant de ti beste. I tillegg til Anders Jacobsen ble Roar Ljøkelsøy til slutt nummer fire, Anders Bardal ble nummer seks, og Bjørn Einar Romøren nummer ti.

Tom Hilde strakk seg til 210,5 meter i første omgang, men mistet balansen etter at han tilsynelatende hadde full kontroll etter nedslaget, og tapte mange stilpoeng på fallet. Hilde hoppet 195,5 meter i andre og endte til slutt som nummer 21.  

Sigurd Pettersen skuffet i første omgang, men med 200,5 meter i andre viste han at han kan bli farlig i morgendagens avslutningsrenn.

OPPGITT: Tom Hilde gjorde et godt hopp i første omgang, men mistet konsentrasjonen og falt før fallgrensen.