Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anders Jacobsen til topps i OL-bakken i Sotsji

Viste styrke igjen.

I RUTE: Anders Jacobsen viser lovende form i comebacksesongen. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
I RUTE: Anders Jacobsen viser lovende form i comebacksesongen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Anders Jacobsen hoppet 128 og 131,5 meter. Det ga 235,7 poeng, og dermed gikk han til topps i kontinentalrennet i den store OL-bakken i Sotsji søndag formiddag.

- Jeg er veldig godt fornøyd med hva jeg har fått til i OL-bakken. Det er fint å få prøve bakken på et så tidlig tidspunkt. Jeg har som målsetting å gjøre det bra her senere, og jeg tar med meg de gode minner som jeg kan ta med fra denne helgen. Jeg takker nok ikke nei til å hoppe verdenscup i bakken i desember, sa Anders Jacobsen etter rennet.

- Bakken ser veldig fin ut, men det er et spesielt tilløp hvor radiusen er slak. Radiusen i tilløpet minner faktisk om Holmenkollen og Midtstubakken, så vi behøver ikke reise langt for å forberede oss til det som venter i Sotsji om to år, la han til.

Norsk konstruktør
Det er nordmannen Torgeir Nordby som har konstruert OL-bakken i Sotsji.

- Vi kan ha en fordel av dette, sier Jacobsen.

- Det er mye energi i hoppingen, men jeg har en jobb å gjøre ut ifra hoppkanten. Det skyldes nok det nye utstyret vi har tatt i brukt. Jeg har riktignok tatt nye steg kontinuerlig, og de grunnleggende basisferdighetene fungerer optimalt, fortalte Jacobsen fra OL-anlegget som skal brukes om to år.

- Vi har i helgen vært på en byggeplass og har ikke fått så mye inntrykk av anleggene her, men vi begynner å se et klart bilde. OL i Sotsji blir fantastisk. I løpet av oppholdet har vi ikke hatt så mye å gjøre siden omtrent ingenting er ferdig, men vi tar med oss mye erfaring fra oppholdet.

Sloveneren Tomaz Naglic klarte annenplassen med 232,7 poeng etter hopp på 129,5 og 130,5 meter, mens tredjeplassen gikk til polakken Dawid Kubacki med 224 poeng. Han strekte seg til 126 og 130,5 meter i det første virkelige rennet i den kommende OL-bakken.

Framgang
- Anders har virkelig imponert i OL-bakken denne helgen. Det går også fremover med de øvrige norske hopperne. Søndag var vi beste nasjon, sa landslagstrener Håvard Lie.

- Laget har hevet seg betraktelig siden de første rennene i kontinentalcupen. Det så ikke slik ut for noen uker siden, men det har nok hatt en effekt at jeg gjør det så bra, mente Anders Jacobsen.

Ole Marius Ingvaldsen ble nest best av de norske på 7.-plass. Med 216,2 poeng. Han hoppet 123 og 132 meter.

Alle nordmennene kom med i finaleomgangen. Atle Pedersen Rønsen endte på 15.-plass med 200,6 poeng med 122,5 og 132,5 meter, mens lagkamerat Kenneth Gangnes ble nummer 20 med 197,3 poeng. Han hoppet 123,5 meter i første-, men slo av til 199,5 i annen omgang.

Vegard Swensen endte til slutt på 28.-plass med 175,7 poeng etter hopp på 117,5 og 123 meter.

- Vi er godt fornøyd med den første helgen i bakkene som skal brukes i OL om to år, sa Clas-Brede Bråthen i en tekstmelding til NTB søndag.

Det var forresten Jan Matura som hadde det lengste hoppet i den store bakken i Sotsji søndag med 137,5 meter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media