COMEBACK: Anders Jacobsen gjør seg klar for comeback i verdenscupen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
COMEBACK: Anders Jacobsen gjør seg klar for comeback i verdenscupen. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Anders Jacobsen tilbake i verdenscupen etter skrekkfallet i Planica

Prioriterte trening i helga.

Anders Jacobsen fikk mange hopp på snø i helgen. Kommende helg er Ringkollen-hopperen tilbake i verdenscupen.

De beste norske hopperne droppet rennene i Kuusamo. Landslagstrener Alexander Stöckl tok med seg Jacobsen, Anders Bardal og Tom Hilde til Vikersund og Lillehammer.

- En bra samling, hvor spesielt Bardal og Jacobsen har fått et teknisk løft. For Jacobsen var det viktig å få flere hopp. Han har hoppet på snø i bare to uker, sier Stöckl til NTB.

Jacobsen er kommet tilbake etter kneoperasjonen i vår. Manglende fysikk har utsatt comebacket i verdenscupen. Stöckl er glad man prioriterte trening på hjemmebane fremfor vind og bingoforhold i Kuusamo, hvor lørdagens renn blåste bort.

- Det var et riktig valg. De som var i Kuusamo fikk fem hopp, vi fikk 35-40 hopp i Vikersund og Lillehammer, sier Stöckl.

Ro for Bardal For Anders Bardal var det godt å komme vekk etter alt oppstyret i Klingenthal. Der nektet Steinkjer-hopperen og Gregor Schlierenzauer å hoppe.

- Veldig godt å gi Anders ro og tid for seg selv, og ikke minst gi ham muligheten til flere hopp. Han hoppet ganske bra den siste dagen i Lillehammer. Det var lett å se at han ikke er redd for vind. Han hoppet uansett hvor friske forholdene var, sier Stöckl.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vind gjorde at man ikke kunne hoppe i storbakken, men kun i K90. Landslagstreneren er spent på hva duoen leverer på hjemmebane til helgen.

- Jeg har en veldig god følelse. Vi har gode sjanser, og jeg ser et stort potensial spesielt i de to. Glem heller ikke Rune (Velta), som ble nummer fire i Kuusamo. Og Anders Fannemel har mer inne enn han har vist hittil. Han måtte dessverre sitte ti minutter på toppen i ti minusgrader og kraftig vind i Kuusamo, sier Stöckl.

Avgjørende tideler Hovedfokus i Vikersund og Lillehammer har vært teknikktrening.

- Det viktigste vi har jobbet med er posisjonen i tilløpet, kjøring/balanse gjennom radius for å komme i god posisjon før satsbevegelsen, som er den viktigste delen i skihopping, forklarer Stöckl.

- Vi har jobbet mye med dette. Mange av øvelsene er utenfor bakken, med rullebrett og imitasjoner. Det handler om tre tideler av et sekund hvor alt kan være riktig eller mye være feil. Det er kanskje den kjedeligste biten for hopperne, men vi henter mer på den tekniske siden i øvelsene enn i selve bakken, sier østerrikeren om gjentatte repetisjoner.

I Lillehammer venter blandet lagkonkurranse (HS100) fredag, deretter to individuelle renn. Før jul skal hopperne også til Titisee-Neustadt (Tyskland) og Engelberg (Sveits).

Det endelige laguttaket til Lillehammer-rennene gjøres tirsdag.

(NTB)