Anders Myrvold arrestert

Skal ha truet ledelsen i Stavanger Oilers.

ARRESTERT: Anders Myrvold. Foto: SCANPIX
ARRESTERT: Anders Myrvold. Foto: SCANPIXVis mer

||| Ishockeystjernen skal ha kommet med alvorlige trusler mot ledelsen i Stavanger Oilers etter at landslagskjempen fikk sparken i klubben.

Han ble pågrepet i ettermiddag og sitter nå i varetekt hos politiet i Stavanger.

Det bekrefter politiadvokat Magnus Jåtun overfor Dagbladet.

Avhørt
- Han er pågrepet og avhørt, sier politiadvokaten.

- Hvorfor er han pågrepet?

- Han er pågrepet på grunn av fare for bevisforspillelse i anledning siktelsen som foreligger mot ham, sier Jåtun.

Han vil ikke gå nærmere inn på hva slags siktelse det dreier seg om, men at det dreier seg om «et forhold som vi tar på alvor».

- Stressende

Myrvolds advokat, Øystein Storrvik, har ikke svart på Dagbladets henvendelser, men sier til TV 2 Sporten at hele situasjonen er vanskelig og stressende.

- Det har vært mye oppmerksomhet rundt forholdet hans til klubben og så kommer dette i tillegg, forklarer han.


Landslagstrener Roy Johansen sier på telefon til Dagbladet i kveld at han ikke ønsker å kommentere saken noe nærmere før han vet mer.

- Men dette er uansett ikke en hyggelig sak for sporten, sier han.

- Hvordan kjenner du han som spiller?

- Jeg kjenner han bare gjennom landslaget og der er man bare sammen i korte perioder. Han har oppført seg bra der, sier Johansen.

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med styreleder i Stavanger Oilers, Tore Christiansen.


Sparket fra Oilers
Hockeyspilleren fikk sparken med bakgrunn i «manglende oppfyllelse av enkelte vilkår», etter det klubben selv betegner som en personalsak.

- Jeg bekrefter at jeg har fått oppsigelse fra Oilers etter ett år i klubben. Dette etter å ha kommet i konflikt med klubben på ulike punkter. Jeg er ikke enig i begrunnelsen av oppsigelsen, og må nå tenke på hva jeg gjør. Til informasjon befinner jeg meg fortsatt i Stavanger, men vil flytte tilbake til Oslo så fort som mulig, skriver Myrvold i en tekstmelding til Rogalands Avis.

Påstander om kontraktsbrudd
Myrvold er uenig i oppsigelsen.

Myrvolds advokat Øystein Storrvik bekreftet tidligere overfor Dagbladet at han var i samtaler med Myrvold, men foreløpig er det ikke klart om det blir aktuelt å gå til eventuelle rettslige skritt i denne saken.

33-åringen signerte for Stavanger-klubben i fjor sommer, og klubben uttalte den gang at de ønsket å bygge framtidens Oilers-lag rundt backen.

Det har vært spekulert på om det er et tilbakefall til misbruk av rusmidler som er årsaken til oppsigelsen.

Oilers skal ha bedt Myrvold avlegge en narkotikatest i form av en hårprøve for å bevise sin uskyld. Dette skal 33-åringen ha nektet å gjøre. Lokalavisa henviser til flere anonyme kilder bekrefter dette.

Treneren ikke overrasket
Oilers-trener Petter Thoresen fortalte Dagbladet tidligere i dag at han har vært lite involvert i prosessen som endte i at Anders Myrvold fikk sparken i Stavanger.

- Jeg har bare registrert hva som har skjedd, og har blitt informert hele tiden. Det er best at du snakker med Pål (Haukali Higson, sportslig leder, journ.anm) om detaljene rundt dette, sier Thoresen.

Likevel tyder det meste på at det ikke ligger rent sportslige hensyn bak oppsigelsen.

- Var denne beslutningen en stor overraskelse for deg?

- Nei, jeg har blitt informert såpass mye underveis, at det var det ikke. Denne saken er det ingen som liker. Anders har selvfølgelig vært et friskt pust i Oilers, men nå er det min jobb å sørge for at ishockeylaget Oilers stiller sterkt til en ny sesong, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

Hockeyproffen har tidligere stått åpent fram og fortalt om langvarig kokainmisbruk.

Myrvold ble arrestert utenfor kjendisstedet Odeon i Oslo og ilagt et forelegg for besittelse av kokain i 2005. Han ble senere frifunnet i Oslo tingrett, men hendelsen førte trolig til at to profftilbud gikk i vasken.

- VANSKELIG: - Situasjonen er vanskelig, sier Myrvolds advokat Øystein Storrvik. Foto: SCANPIX.
- VANSKELIG: - Situasjonen er vanskelig, sier Myrvolds advokat Øystein Storrvik. Foto: SCANPIX. Vis mer
LANDSLAGSTRENER: Roy Johansen. Foto: SCANPIX
LANDSLAGSTRENER: Roy Johansen. Foto: SCANPIX Vis mer