Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andersen ble bedt om å gå. Får to millioner i etterlønn

- Jeg forstår at det er mye penger.

FERDIG: Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen har sin siste arbeidsdag 31.mars, Her sammen med idrettspresident Tom Tvedt (t.v). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FERDIG: Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen har sin siste arbeidsdag 31.mars, Her sammen med idrettspresident Tom Tvedt (t.v). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Styret i Norges idrettsforbund er blitt enige med Andersen om at han fratrer sin stilling. Det skriver NIF i en pressemelding.

NIF mener tiden er inne for å teste nye krefter.

Andersen har vært generalsekretær i forbundet siden 2004.

Det har pågått hektisk møtevirksomhet i idrettsforbundet den siste tida. I forrige uke hadde de ekstraordinært styremøtet.

Etter over seks timer med møte ved Gardermoen kom styret i Norges idrettsforbund fram til at det ikke skjedde noen endringer i toppen av ledelsen.

- Vi har hatt interne saker og det er konfidensialitet i det. Vi har hatt en bred diskusjon og det er viktig at styret håndterer dette på en god måte overfor organisasjonen. Det er ingen endringer i NIFs ledelse, sa idrettspresident Tom Tvedt til Dagbladet onsdag.

Nå er altså epoken på 13 år over.

I Dagsrevyen på NRK mandag kveld kommer det fram at Inge Andersen får to millioner kroner i etterlønn.

- Jeg forstår at to millioner er mye penger. Men det ble regulert i en avtale i 2004. Det er en ganske normal avtale for toppledere. Jeg har vært toppleder i 13 år, og da har idrettsstyret valgt å utløse avtalen som ble signert i 2004 og fornyet i 2015, sier Andersen.

-Fortjener du det?

- Det er mye penger, men det er også avtaleregulert.

Hyllet

Dagbladet møtte Idrettspresident Tom Tvedt utenfor Idrettens hus mandag kveld.

En tydelig sliten Tvedt sier han har jobbet i seks dager med ulike prosesser, der blant annet denne saken har vært sentral:

- Styret har sammen med Inge Andersen hatt en prosess som har pågått en måned. Det har vært viktig for idrettsstyret å gjøre dette ordentlig, og når idrettstyret så på framtida og hvordan vi skulle utvikle norsk idrett så fant vi ut at det var best å slippe til nye krefter i Norges idrettsforbund.

- Hva er det ved Inge Andersens posisjon eller egenskaper som gjør at han ikke er mannen for framtida?

- 13 år i en så tøff stilling det krever sin mann. Når det gjelder beslutningen for idrettstyret så er det et enstemmig styre som til sjuende og sist kom med anmodningen om at han skulle fratre stillingen. Nå tenker jeg at vi vender blikket framover.

- Dere hadde et langt møte forrige uke der dette, etter det Dagbladet vet, også var et tema. har det endret seg noe den siste uka?

- Nei, som sagt så har det vært viktig for idrettsstyret å stake kursen ut videre, da må man gjennom en del sånne prosesser. Det har vært viktig å ha en bred og god diskusjon på alle elementer. Vi skilles som venner, og jeg vil berømme innsatsen han har lagt ned i sine 13 år som generalsekretær, sier Tvedt til Dagbladet.

- Har du snakket med Inge Andersen i dag?

- Jeg snakker godt med Inge. Vi forholder oss positivt til hverandre. Vi står samlet i norsk idrett. Det blir min jobb sammen med idrettsstyret og en flott administrasjon her på Ullevaal.

- Hva kan du si om etterlønna?

- Han har lønn i oppsigelsestiden som alle arbeidstakere har. Så har han en etterlønnsavtale fra 2004 som ble reforhandlet i 2015 som utgjør cirka to millioner kroner.

- Vil ikke stå i veien

Inge Andersen, som har siste arbeidsdag 31. mars, sier:

- Jeg har hatt 13 givende og minnerike år som øverste administrative leder i Norges Idrettsforbund. Når idrettsstyret ber meg om å slutte, skjer det med en viss porsjon vemod. Samtidig ønsker jeg ikke å stå i veien for idrettsstyrets ønske om fornyelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!