Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Andersen får sentral rolle

Trond Andersen trives best i den sentrale midtbanerollen. Nå får han endelig sjansen i denne posisjonen også på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På landslagstreningene før Finland-kampen har Nils Johan Semb variert mellom 4-4-2 og 4-5-1. Det får neppe noen betydning for Andersen, som etter Eirik Bakkes forfall trer frem som et naturlig førstevalg på den sentrale midtbanen.

- Jeg håper iallfall det, sa Wimbledon-spilleren til NTB før dagens trening.

Treningsøkta viste med all tydelighet at Andersen ikke har grunn til å frykte en plass på benken. Da landslaget trente formasjoner, var han hele tida på plass i favorittposisjonen. Først som en av to sentrale spillere i en midtbanefirer bestående av Steffen Iversen, Tronde Andersen, Tommy Svindal Larsen og Vidar Riseth. Deretter som anker i en midtbanefemmer der Torstein Helstad, Iversen, Andersen, Riseth og Jon Arne Riise utgjorde midtbaneleddet.

- Jeg har åtte landskamper, men det er som back og midtstopper. Jeg synes jeg passer best som midtbanespiller, og det er en kjempefin sjanse om jeg får prøve meg, sier 25-åringen som tror dette er muligheten han får til å etablere seg i favorittposisjonen på det norske landslaget.

- Å være anvendelig er bare en fordel, men helst vil jeg spille sentral midtbane. I kampene framover blir det sikkert tett med folk som vil ha den plassen igjen, så det er nå jeg må gjøre det, sier Trond Andersen.

(NTB/Dagbladet.no)

<B>FÅR TILLIT: </B> - Jeg synes jeg passer best som midtbanespiller, sier Trond Andersen.