- Andersen forvrenger fakta

Olav Boksasp er sjokkert over at NISO-leder Morgan Andersen prøver å forvrenge fakta etter at fotballstreiken er avblåst.

Olav Boksasp er nestleder i Norsk Toppfotball, en interesseorganisasjon for klubbene i de to øverste divisjonene. Boksasp reagerer på at Andersen tar avtaleresultatet etter streiken som en seier.

- Det er misvisende. NISO valgte å gå 100 prosent tilbake på kravet om styringsrett over spillerkontrakter. At de først tar et brudd og så ber arbeidsgiver om bedre vær like etterpå, er ikke et signal om så stor seier, hevder Boksasp.

Han mener at NISO i realiteten ikke fikk gjennomslag for noe. Verken når det gjelder spillerkontrakter, fri overgang etter endt kontrakt eller rettigheter til eget navn.

- Jeg er sjokkert over at det går an å forvrenge fakta slik Andersen gjør. Det er fundamentalt feil når han sier at NISO gikk seirende ut av konflikten. De må opptre redelig og ryddig og ikke forvrenge fakta når de skal fortelle medlemmene at de tapte en konflikt, sier han.

- Kan dere da ta NISO seriøst som forhandlingspart?

- Jeg har ingen problemer med å ta NISO eller LO seriøst. Men en forbundsleder kan ikke holde på slik, sier Boksasp til Dagbladet.