Andersen klar for toppturnering

Jan Frode Andersen kvalifiserte seg i formiddag til en stor tennisturnering i München i Tyskland ved å slå en topp-100 spiller i verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter tre kvalifiseringskamper ble nordmannen i dag klar for den 32 spiller store hovedturneringen i München. Total premiepott er på 381 000 dollar, men Andersen har allerede sikret seg rundt 40 000 kroner i startpenger og 5 ATP-poeng for sin deltagelse.

Sterkt kvalspill

Jan Frode Andersen slo først østerrikeren Jurgen Meltzer 3-6, 6-4, 6-3 i den første kvalkampen. I neste runde ble nordmannen for sterk for tyske Maximilian Abel som tapte 6-4, 3-6, 6-0. I formiddag fikk Andersen revansj over Raemon Sluiter fra Nederland. Har er ranket blant de 80 beste i verden, og var seedet som nummer to i kvalifiseringsturneringen. Hamar-spilleren vant 6-4, 6-4. De to spillerne møtte hverandre for tre år siden og da vant nederlenderen.

- Jeg er i min beste form i år, spiller bra og er ikke plaget av noen skader, sier Jan Frode Andersen til Dagbladet.no.

Toppspillere venter

Trekningen for første runde er ikke klar ennå, men nordmannen møter uansett et sterkt navn i første runde. Enten trekker han fjorårets vinner av turneringen i Munchen, Jiri Novak, som i år er seedet som nummer fire. Han kan også møte spanjolen Albert Costa som var i finalen i ATP-turneringen i Barcelona i forrige uke. Argentineren Guillermo Canas kom til semifinalen i Barcelona, og er også en nordmannen kan møte. Argentineren er seedet som nummer fem i turneringen i Tyskland.

- Aller helst vil jeg møte brasilianeren Fernando Meligeni, sier Jan Frode Andersen, om den siste kandidaten som skal møte en kvalspiller i første runde.

Usikker på Davis Cup

Fredag denne uka spiller Norge Davis Cup mot Egypt i Asker utenfor Oslo. Her har Jan Frode Andersen en nøkkelrolle i det norske landslaget.

- Kommer jeg til kvartfinalen må jeg droppe Davis Cup, sier Jan Frode Andersen.

Heldigvis er det kort vei til Oslo fra München, så det kan hende han kan kombinere begge deler, selv om han helst vil gjøre det så bra som mulig i Tyskland.

(Dagbladet.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer