Kombinert:

Andersen må justere opp sesongens mål: - Pallen er innen rekkevidde

Målet var topp ti i verdenscupen. Det målet må nå justeres.

Espen Andersen ble beste norske på Lillehammer og i Ramsau. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Espen Andersen ble beste norske på Lillehammer og i Ramsau. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Espen Andersen ble beste norske da han gikk inn til 5.-plass i kombinertrennet i Ramsau lørdag. Målet før sesongen er allerede nådd. Nå har han pallen og VM i tankene.

- Målet var å komme topp 10 i verdenscupen. Det har jeg jo klart nå. Målet har også vært å kjempe om plass til VM. Jeg er i nærheten av den diskusjonen nå, så får man se hvor fortsettelsen går, sier Andersen til NTB.

Lørdagens femteplass var Andersens beste plassering noensinne i et verdenscuprenn. To uker tidligere i Lillehammer fikk han sjetteplass.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg hoppet godt og gikk et bra langrenn. Det var ikke mye å utsette. Det ble en luke opp bakken på tredje runde, og jeg var dårlig plassert. Jeg måtte bruke krefter på å hente det inn. Da var jeg litt kjørt, sier Heming-utøveren.

Tyske Johannes Rydzek vant foran landsmennene Fabian Riessle og Vinzenz Geiger.

Pallplass?

Neste renn i verdenscupen er over nyttår. Nå skal Andersen forberede seg så godt han kan for å komme på pallen.

- Det er ikke så mange plasser opp fra dagens resultater. Det er ikke umulig hvis det klaffer litt mer. Det kan skje, men man må gjøre mye riktig. Det er mange gode der oppe, men det er større sjanse nå enn det var før, forklarer han.

- Det er deilig å føle at man henger med de beste gutta litt. Jeg har ikke vært der før. Det gjør ting litt enklere, legger Andersen til.

Imponerer sjefen

Landslagssjef Kristian Hammer er imponert over det han har sett av Andersen denne sesongen.

- Han presterer på et kjempenivå. Først og fremst er målet å holde på det. Han har fortsatt litt å gå på. Per nå er tyskerne bedre enn oss. Vi må kjempe knallhardt, sier Hammer til NTB.

- Pallen er innen rekkevidde. Han var med i kampen på Lillehammer og i dag. Kanskje det skjer, legger han til.

- Man kan alltid gå for en pallplass. Kanskje det kommer noen renn med lettere konkurranse på nyåret. Jeg må nok justere målet mitt til å satse på det - selv om det er en bonus, avslutter Andersen.

(NTB)