Andersen mot stjernene

Tennisspilleren Jan Frode Andersen er med i kampen om 19 millioner kroner.

(Dagbladet.no): Etter år med spill i mindre turneringer har Jan Frode Andersen etablert seg blant de 160 beste i verden. Det betyr også at han får delta i jevere turneringer med mer penger i premiepotten.

Bare stjerner

I kveld starter ATP-turneringen Indian Wells i Masterserien i USA. I overkant av 2,7 millioner dollar kjemper spillerne om. Den som vinner hele turneringen får med seg en sjekk på 2,8 millioner kroner.

Alle de beste spillerne i verden er med i turneringen, både på herre- og damesiden. Blant annet kan Jan Frode Andersen møte Andy Roddick, Roger Federer, Juan Carlos Ferrero, Andre Agassi, Carols Moya, Tim Henman eller Lleyton Hewitt.

- Foruten French Open er dette den største turneringen jeg noensinne har vært med i, sier Andersen til Dagbladet.no.

To kvalrunder

Før han kommer så langt må han gjennom en tøff, men ikke umulig kvalifiseringsrunde. I 1. kvalrunde møter Andersen spanjolen Alex Calatrava, som er rangert som nummer 144 i verden.

Jan Frode Andersen er nummer 163 denne uka. De to har ikke møtt hverandre før. Uansett om nordmannen går til hovedturneringen eller ikke så vil han få godt med både penger og poeng i USA.

- Jeg har slitt med sykdom i februar, men nå føler jeg meg bedre enn på lenge, sier Jan Frode Andersen til Dagbladet.

Han er plaget med bihulebetennelse og vurderte tidligere i år å operere, men dette ble lagt på is da han fikk nye medisiner av sin lege. Men om ikke disse medisinene ikke virker tilfredsstillende vurderer Jan Frode Andersen operajon i september.

Dame på tur

Jan Frode Andersen har med seg kjæresten sin til USA. I tidligere turneringer hvor hans tyske kjæreste har vært med har han spilt bra.

Etter turneringen i Indian Wells så går turen til Mexico for å delta i en 125 000 dollar turnering. Deretter reiser han til Miami hvor han spiller nok en toppturnering.

SISTE TRENING:</B> Dagbladet.no møtte Jan Frode Andersen på siste trening i Holmenhallen nær Asker før han dro til USA.