Jørn Andersen om livet som nordkoreansk landslagstrener

Andersen om nordkoreanske spillere: - De blir aldri slitne

Spår lys framtid for fotballen i det isolerte landet.

TRENER: Jørn Andersen har oppdaget flere forskjeller mellom europeiske og nordkoreanske spillere. Han mener spillerne på landslaget aldri klager over å være sliten. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
TRENER: Jørn Andersen har oppdaget flere forskjeller mellom europeiske og nordkoreanske spillere. Han mener spillerne på landslaget aldri klager over å være sliten. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jørn Andersen lever et liv uten om det vanlige i verdens mest isolerte land. Fra en suite på et hotell i Pyongyang har han ledet Nord-Koreas fotballandslag siden 2016.

Mens Andersen har hatt fokus på å utvikle fotballspillere, har landets ledere trappet opp den militære opprustningen. Spenningen mellom Nord-Korea og spesielt USA er stor, og begge lands ledere har brukt truende krigsretorikk overfor hverandre.

Midt oppi dette har Andersen forsøkt å holde fokus på fotballen.

- Jeg vil ikke si for mye om det, for min jobb er å trene et fotballag. Men jeg tror at sport kan bidra til å bygge bro mellom ulike land, forteller han til nyhetsbyrået AFP.

- Merkelig

Både som spiller og trener har han oppholdt seg i Europa resten av sin profesjonelle karriere. Som spiller gjorde han en stor karriere i Tyskland, hvor han blant annet spilte for Eintracht Frankfürt og Nürnberg.

I rollen som trener har han vært innom ligaer i Tyskland, Østerrike og Hellas. Disse europeiske landene er langt unna den virkeligheten som ventet i Nord-Korea.

- Da jeg først fikk tilbudet, var det litt merkelig. Men nå er jeg veldig glad for at jeg tok beslutningen om å dra, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer