Andersen satte rekord da TIL vant 13-1 sammenlagt

Tromsø enkelt videre i europaligakvalifiseringen.

INGEN PROBLEM: Det estiske 2.-divisjonslaget Santos Tartu ble ingen målestokk for Tromsø i europaligaens første kvalifiseringsrunde. 6-1 på Alfheim torsdag ga hele 13-1 sammenlagt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
INGEN PROBLEM: Det estiske 2.-divisjonslaget Santos Tartu ble ingen målestokk for Tromsø i europaligaens første kvalifiseringsrunde. 6-1 på Alfheim torsdag ga hele 13-1 sammenlagt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det estiske 2.-divisjonslaget Santos Tartu ble ingen målestokk for Tromsø i europaligaens første kvalifiseringsrunde. 6-1 på Alfheim torsdag ga hele 13-1 sammenlagt.

Veien til annen runde var med andre ord enkel for 1.-divisjonslaget som fikk plass i turneringen ved å toppe den norske fair play-statistikken i fjor.

Tromsø ledet 7-0 fra bortemøtet forrige uke, og før halvtimen var spilt torsdag var laget oppe i 10-0 sammenlagt. Da hadde Runar Espejord, Thomas Drage og Magnus Andersen scoret.

Andersen overtok for øvrig en gjev rekord i torsdagens kamp. Med to scoringer er han oppe i ni i europacup og har med det flest i TILs historie, ifølge Nordlys. Fra før delte Andersen bestenoteringen med Ole Martin Årst.

- Det er alltid deilig å parkere «Årsten». Og deilig å ta den rekorden. Jeg hadde håpet det skulle skje her i dag, sa TIL-vingen til Nordlys etter kampen.

Målfest Santos fikk et trøstemål ved Alar Alve i det 39. minuttet etter en sløv manøver av Tromsøs keeper. Men resten av oppgjøret var «Gutan» best.

Simen Wangberg (2) og Andersen la på til 6-1 i annen omgang og sendte Tartu-laget hjem med stygge sifre. De kunne ha vært enda verre med god TIL-uttelling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer