INGEN PROBLEM: Det estiske 2.-divisjonslaget Santos Tartu ble ingen målestokk for Tromsø i europaligaens første kvalifiseringsrunde. 6-1 på Alfheim torsdag ga hele 13-1 sammenlagt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
INGEN PROBLEM: Det estiske 2.-divisjonslaget Santos Tartu ble ingen målestokk for Tromsø i europaligaens første kvalifiseringsrunde. 6-1 på Alfheim torsdag ga hele 13-1 sammenlagt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

Andersen satte rekord da TIL vant 13-1 sammenlagt

Tromsø enkelt videre i europaligakvalifiseringen.

Det estiske 2.-divisjonslaget Santos Tartu ble ingen målestokk for Tromsø i europaligaens første kvalifiseringsrunde. 6-1 på Alfheim torsdag ga hele 13-1 sammenlagt.

Veien til annen runde var med andre ord enkel for 1.-divisjonslaget som fikk plass i turneringen ved å toppe den norske fair play-statistikken i fjor.

Tromsø ledet 7-0 fra bortemøtet forrige uke, og før halvtimen var spilt torsdag var laget oppe i 10-0 sammenlagt. Da hadde Runar Espejord, Thomas Drage og Magnus Andersen scoret.

Andersen overtok for øvrig en gjev rekord i torsdagens kamp. Med to scoringer er han oppe i ni i europacup og har med det flest i TILs historie, ifølge Nordlys. Fra før delte Andersen bestenoteringen med Ole Martin Årst.

- Det er alltid deilig å parkere «Årsten». Og deilig å ta den rekorden. Jeg hadde håpet det skulle skje her i dag, sa TIL-vingen til Nordlys etter kampen.

Målfest Santos fikk et trøstemål ved Alar Alve i det 39. minuttet etter en sløv manøver av Tromsøs keeper. Men resten av oppgjøret var «Gutan» best.

Simen Wangberg (2) og Andersen la på til 6-1 i annen omgang og sendte Tartu-laget hjem med stygge sifre. De kunne ha vært enda verre med god TIL-uttelling.

NY REKORD: Tromsøs Magnus Andersen er den TIL-spilleren med flest Europa Leage-mål i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
NY REKORD: Tromsøs Magnus Andersen er den TIL-spilleren med flest Europa Leage-mål i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- I dag kunne det fort blitt en kamp der vi står og stanger. Men vi var gode og jobbet hardt, og da ble det målfest i dag også, sa Andersen.

Santos spiller til daglig på nivå tre i estisk fotball. Laget kom seg forrige sesong til den nasjonale cupfinalen der det møtte allerede mesterligaklare Levidia. Tross 0-4-tap der, fikk laget plass i europaligaen.

Første kamp i neste kvalifiseringsrunde spilles neste torsdag.

(NTB)