Andersen stilte krav om vakthold etter bussangrep

- Resultatet var at han ble fjernet, sier agenten.

KREVDE SIKKERHET: Jørn Andersen krevde sikkerhetstiltak etter at spillerne hans ble angrepet av sinte supportere. Trenerens agent Per A. Flod mener kravet var grunnen til at Andersen ble fjernet etter bare 24 dager. Foto:  Erik Berglund, Dagbladet
KREVDE SIKKERHET: Jørn Andersen krevde sikkerhetstiltak etter at spillerne hans ble angrepet av sinte supportere. Trenerens agent Per A. Flod mener kravet var grunnen til at Andersen ble fjernet etter bare 24 dager. Foto: Erik Berglund, DagbladetVis mer

(Dagbladet): Jørn Andersen ble ansatt i den greske klubben Larissa midt i desember, men allerede i går var han ute igjen.

Nordmannen har skrevet under på en slags taushetserklæring med Larissa, som gjør at han ikke får snakke fritt om det 24 dager lange oppholdet i klubben.

- Du må nesten spørre Per A. Flod, sier han når Dagbladet ringer.

Andersen bekrefter imidlertid at episoden der supporterne angrep bussen var skremmende, selv om han ikke selv var på bussen da det skjedde.

Flod utdyper:

- Etter forrige kamp ble spillerne angrepet på bussen av egne fans, og de ble også truet på en meget alvorlig måte. Det gikk så langt at noen spillere til og med ble oppsøkt i privatboligene sine om natta. Dette opplevde de veldig truende, det var en uutholdelig situasjon, sier agenten til Dagbladet.

Ba om tiltak Flod mener det er Andersens krav til klubbledelsen om sikkerhetstiltak som førte til den tidlige exiten.

- Jørn tok opp dette med klubbledelsen. Han sa det måtte gjøres tiltak mot egne fans for å sikre sikkerheten for spillerne og seg selv. Så lenge situasjonen var som den var, anså han det som ikke mulig å skaffe forsterkninger i januarvinduet. Ingen vil jo dra dit på grunn av mobben. Klubbledelsen var for så vidt enig i at det er et problem, men de ga også uttrykk for en viss maktesløshet.

- Så han stilte et slags ultimatum?

- Det var jo et slags krav, ja, om at det måtte gjennomføres tiltak for å sikre en trygg arbeidsplass for både spillere og teamet rundt. At de ikke skulle være nødt til å holde vinduer og dører lukket eller organisere egne sikkerhetsvakter hjemme hos seg. Resultatet av dette kravet var at Jørn ble løst fra kontrakten. De kom med en uttalelse på nettsida om at Jørn ikke har skjønt nok av gresk fotball. Det får så være.

- Hva slags sikkerhetstiltak var det Andersen ba om, helt konkret?

- Nå har ikke Jørn forutsetninger for å gi en detaljert sikkerhetsanalyse. Men han var tydelig overfor ledelsen på at man ikke kunne ha det sånn - at folk risikerte å bli angrepet på bussen og i hjemmet. Han krevde tiltak, gjerne i samarbeid med politiet, for at alle rundt laget følte seg trygge.

- Ordentlige forhandlinger Flod understreker imidlertid at klubbledelsen har opptrådt på en ryddig måte etter at Andersen ble fjernet.

- Det økonomiske vil jeg ikke si noe om, men det var hyggelige og ordentlige forhandlinger. Det har ikke vært noe tull som det gjerne er i andre greske klubber. Jeg vil også understreke at forholdet mellom ham og laget har vært det aller beste. Jørn følte støtte fra spillerne og at han fikk gjennomslag for sine tanker og ideer. Problemet har vært fansen, eller kanskje jeg skal kalle dem hooligans, som er ute av kontroll fordi laget taper.

For Larissa har ikke fått noe resultatmessig løft etter at Andersen overtok treneransvaret like før jul. De tre kampene nordmannen har ledet har alle endt med tap.

- Han kom ned dit dagen før det første av de tre tapene, uten å kjenne laget. Deretter ble det tap i kamper mot to av de beste lagene, sier Flod.